SeripoSoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2 gün fazla vatani görev yapmışsın bir şey olmaz
Aynen hocam sorun değil o uzun dönemleri gördükçe haline şükrediyor insan.
Hussein adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı olsun hocam
FeoMartin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı olsun Atarsa 21
Teşekkür ederim
fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şafak geri tepti desene
Hiç sorma hocam 5 bin kişi aynı anda çıkıyor sen kalıyorsun kamuflajla o insanın zoruna gidiyor işte ama yapacak bir şey yok
ComWar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçen yıl bende mebs/mamak idim
Nasıldı hocam memnun kaldınız mı?
ozgunozakyildiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam hayırlı olsun, cep telefonu falan kullanabiliyor muyuz? şartlar nasıl esnek davranıyorlar mı
Biz de Android yasaktı ama normal telefon kullanabiliyorduk. Akıllı telefon getirirseniz yakalanmadığınız müddetçe sorun yok ama yakalanırsanız askerliğiniz en az 12 gün uzar.
BOZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
eğitimler vs nasıl hocam bir bedelli askerin 1 günü nasıl geçiyor anlatsana biraz
İlk birkaç gün askerlik çok zor gerçekten o acemiliğin tadına varıyorsunuz. Daha sonra takımınızdakilerle kaynaşıyorsunuz. Eğitim ve spor faaliyetlerimiz pek zor değildi ama içtimalar çok can sıkıcı ve uzun sürüyordu. Sabah, öğle, akşam ve yat içtiması olmak üzere 4 içtima alıyorlardı her gün. 21:30'da yatakta olmak zorundasınız. Son bir hafta hep tören provalarıyla geçiyor zaten birazda orada yoruluyor insan.
Yemin Töreni'de çok harika bir şey katılmayan askerler oldu ben o gün çıkamıyor olmama rağmen törene katılıp o müthiş duyguyu hayatınızda belki de ilk ve son defa olacak bu duyguyu yaşamak istedim.
kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben'de 15 Eylülde ilk gidenlerdenim. 21 günde 3 sefer hastalık atlattık. Koğuşun yarısı devamlı hep hastaydı. Düzelmeye fırsat bulamıyorsun.
Hijyen takıntısı olan biri olarak ben bile kendime inanamadım. Bir yerden sonra yapacak bir şey yok dedik. Köpeğin ağzını dayadığı musluktan sıra ile su içiyorduk. Millete bu suyu içiyorlardı. Su içen 10-15 kişiden birisi hasta oluyor direk. Hadi biz 21 gün yapıyoruz insanlar orada 6 ay , 1 yıl yapıyor. Şartları daha iyi hale getirmeleri lazım.Yazık günah..

Başlıca problemler: Hijyen ( El bile yıkanmıyor düzgün ) , Banyo , Kantin , İçme Suyu .
Mamak için konuşuyorum; yemekte sorun yoktu ama birçok farklı yerden yemeklerle ilgili şikayetler duydum. Banyo'ya takım takım gidiyorduk 180 kişilik duşluklara aynı anda giriyorduk orası biraz can sıkıcı oluyordu. Daha sonra akşamları da duşa gidildiğini de öğrendim ihtiyaç duşu adı altında canım sıkıldığı dakka akşamları duşa gidiyordum tek başıma bu da aklınızda bulunsun