Merhaba arkadaşlar E-ticaret konusunda daha önce çok konu açmıştım artık gerekli işlemleri neredeyse bitirdim ama bazı sıkıntılarım var.
Yaptığım İşlemler ;
1-Alan Adı Kaydı Yapıldı
2-Gerekli Yazılım kurulumu ve Ürün girişi yapıldı
3-Google Kayıtları İndex alma işlemleri yapıldı.
4-Kredi Kartı ile ödeme için İyizico ve PayTR'den onay alındı. Paytr siteye kuruldu test ödemesi gerçekleştirildi.
vb. aklıma gelmeyen daha bir çok işlem
Sorunlar :
1- Yazılım olarak yıllanmış tecrübem nedeni ile Woocommerce seçimi yapıldı yazılım çok güzel ancak kendi ürünlerimin yanında tedarikçimden aldığım 435.000 satırlık 22MB'lık bir XML dosyam var ancak bunları Woocommerce'ye aktaramadım.
Woocommerce CSV formatında istiyor ancak elimde ki XML formatında eklenti araştırması yaptım ancak ücretsiz bir eklenti bulamadım.
İnternette xml to csv tarzında sitelerden çeviri yapmaya çalıştım yine boyut büyük olduğu için bazıları error bazılarıda para istedi.
Bu sorun nasıl aşılır ? Elimde ki XML'yi nasıl düzenli bir şekilde Woocommerce'ye aktarırım veya direkt XML'yi aktarabileceğim bir e-ticaret yazılımı var mı ? (opencartta'da denedim ondada aynı sıkıntılarla karşılaştım)
2- Bu Etbis kaydı için başvuru yapmak istedim KEP adresi istiyor buna para ödemek zorundamıyız ?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bana biraz paraya kıyman lazım demeyin ben öğrenciyim
asıl yüklenici babam ama onuda zor ikna ettik Gittigidiyor üzerinden bir kaç satış yapınca o da heyecanlandı ama küçük çaplı bir işletmeyiz e-ticaret için şuanda 1-2bin TL para yatıramayız.