Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 8 yıldır piyasada orta ve büyük ölçekli firmalara yazılım hizmetleri veriyoruz. Her ihtiyaca yönelik inanılmaz güzel frameworklerimiz var çok hızlı bir şekilde, kaliteli ve güvenlik seviyeleri iyi olan sistemler çıkartabiliyoruz.
Son 2 yıldır artık piyasa açıklarını tespit edip, kendi ürünlerimizi çıkartıp bunları pazarlayalım diye uğraşıyoruz ancak bu bizi geriye götürdü. Pazarlama veya ürün satışı hakkında ciddi problemler yaşıyoruz. Kurumsallık anlamında reklamları giydirilmiş araçlar, telefonlar tabletler sınırsız internetlet kataloglar vs ne gerekiyorsa yapıldı. Şirket koçluğu adı altında danışmanlıklar aldık. Tonlarca eğitimler aldık. Ama bir şekilde ilerleyemiyoruz.
Sorum şu, elimizde çok güzel sistemler var örneğin;
- E-ticaret sistemleri ile alakalı yazılımlar hemen hemen her programla entegrasyonu mevcut.
- Veteriner klinik sistemleri, Tarım ve köyişleri bakanlığı tarafından tebrik almış piyasa da muadili bulunmayan bir ürün. E-reçete sistemine kadar herşeyin olduğu ve hatta aylık ücretsiz 300SMS'in yer almasına rağmen piyasa fiyatından daha düşüğe sataiblmeyi başarabildik. (ama devamı gelmiyor)
- Kurumsal web sayfalarını piyasadaki çoğu yazılım firmasından çok daha hızlı çıkartabiliyoruz. (meslekdaşlarımız alınmasın gerçekten seri üretim çalışalım diye aylarca frameworkler yazdık bu yüzden güveniyorum) ancak iş yok.
- Milli eğitim müdürlükleri için yazılımlarımız var.
- otel yazılım sistemlerimiz var.
Bunları bir şekilde müşteriye aldıramıyoruz, hep bi biz size döneriz, bizim yeğen yapıyor, iyide bu bubu diye varyasyonlar üretip duruluyor. nakde dönüşemiyoruz.
Problem nedir? nasıl ilerlemeliyiz? nerede yanlış yapıyoruz? Bu işin doğrusu nedir nasıl ilerlenir?