Merhaba Arkadaşlar; Donanımdan pek anlamadığım için konu açmak istedim. Umarım yardımcı olursunuz. İ7 Bir bilgisayarım var photoshop ile çalışıyorum ama açılması bile nerdeyse 10dk sürüyor o yüzden hiç kapatmadan çalışmak zorunda kalıyorum bilgisayarım o kadar hantal ki sanırsın windows 98 yüklü bilgisayara. bu yüzden SSD VE RAM almak istiyorum. Bütçem 500tl civarı..
Bilgisayarımın Özellikleri bu şekilde, LENOVA İDEAPAD 510 - İ7 İŞLEMCİLİ 8GB RAM VAR.
https://www.eksenbilgisayar.com/leno...x-15.6-freedos Sanırım bu ya da bunun eski sürümlerinden birisi.
Şimdi sormak istediğim soruları sıralayayım :
1- Bilgisayarım için en iyi SSD VE RAM Ne olur bütçeme uygun ( SSD 240 GB istiyorum ramde 4 veya 8 )
2- SSD aldığım sanırım windowsu vs tekrar kurmam gerekiyor yani bilgisayar sıfırlanacak şuan ki kurulu programları vs tekrar mı kurmam gerekiyor?
3- Alacağım SSD VE RAMin bilgisayarıma uyumlu olup olmadığını nasıl öğrenebilirim ?
4- SSD yi nasıl takacağım? 2. harddisk yeri olup olmadığını bilmiyorum donanım bilgim de yok. Eğer hard disk yeri yoksa cd romu çıkarıp mı takmam gerekiyor aparat ile?
5- Bana en uygun SSD ve ram önerir misiniz? ( Kullanacağım programlar : ADOBENİN TÜM PROGRAMLARI, COREL DRAW, OYUN OLARAK SADECE LOL, VE normal windows programları bunları tam performans çalıtıracak ssd ve ram önerir misiniz? )