Bende yeni üye sayılırım. Ticaret yaparken insanların birbirine güven vermesi gerekiyor. Ben işi yaparken mutlaka önden parayı almak zorunda kalıyorum. Çünkü 3d printer ile baskı yapıyorum veya makale yazdırıyorum. 3d printerda baskı alırken ön ödeme istiyorum eğer pozitif yaklaşmıyorsa yaptıran kişi o halde telefon numarasını istiyorum ve baskıya başlamadan önce çizim görsellerini, baskıya başladıktan sonra çıkan parçanın görselini paylaşıyorum. Ardındanda ücreti istiyorum. Eğer ücreti göndermezse baskıyı durduruyorum. Şuana kadar ücreti göndermeyende olmadı ürününü alamayanda olmadı. Helaliyle yap işini al paranı. Ayrıca makale yazdırırkende aylık olarak çalıştığım için insanlar güvenemiyor. Belki dolandıracak diye bakıyor. Bu nedenlede ilk hafta veya 2 hafta makaleyi yayınlayınca anında parasını hesabına gönderiyorum. Samimiyetimi anlayanlar zaten kendisi aylık düzene geçelim diyor.
Sonuç:
Demem o ki herkes birbirine güven vermeli. ************** yapanlar şutlanmalı ki temiz temiz çalışılsın.
Hocam haklısınız özellikle sizinki ayrı mevzu sonuçta o elektrik, render vb. işlemler sizden geçiyor sizden çıkıyor.
Herkes yaşadı o dönemi ve maalesef yaşayanların bu durumu yeni arkadaşlara yaşatmaması gerekirken onlarda yaşatıyor. Tabiki güven önemli ama bunu insanın hevesini kırmadan belirtmek gerekiyor. Maalesefki yüz yüze 2 cümleyi bir araya getiremeyecek adamlar r10'da birden bire saygın bir iş adamı haline bürünüyor. 24 saati bilgisayar başında geçen adam, sosyalleşmemiş bireydir. Eyvallah ekmek parası lafım yok ama insan sürekli bilgisayar başında olunca haliyle karşısındakiyle nasıl iletişim kurması gerektiğini bilmiyor. Maalesef. Kendi fikrimdir, katılırsın katılmazsın sana kalmış bir şey. Ben şahsen bütün hayatımı bu işe adamazdım, adamadım da. Çok şükür elim ayağım tutuyor, dışarda daha güzel bir hayat ve daha güzel işler var. Ömrümü bilgisayar başında geçirip neden bu dünyanın güzelliklerinden mahrum kalayım ki. Her zaman hobi olarak yaptım bu işi. Belki 10 yıla yakın yapıyorum bu işi. Belki 10bin lira harcamışımdır ama 1 lira kazanmamışımdır. Bu hobidir çünkü benim. Adsenseye bile kaydolalı 7-8 ay oldu. Ve henüz gelir sağlamadım belkide sağlayamadım. İnanmazsınız ama gerçekten bu işten 1 lira kazanmadım, çok mu önemli? belki değil ama amaç hobi, vakit geçirmek.
Benim için hobi bisiklet, fl studio ve
hacking de hocam diğer işlerde çalışamıyorum garsonluk olsun vs. hayır ama bilgisayar alanında teknik servis gibi yerler, cihaz bakım sistem vb. işlerde çalışabiliyorum diğerlerinde 1 gün olmadan çıkıyorum.