Foruma yeni geldim, iş düşse hadi neyse de düşüyor konu sahibi vermiyor falan felan hani diğerlerine benzemem de bazı güvenlik önlemleri haricinde neden bu durum yada kaygılar böyle?
Hocam noktalama işaretlerine biraz daha özen gösterirseniz, ne anlatmak istediğinizi net olarak anlamış oluruz.
Ben, şahsen yeni üyelere pozitif ayrımlık bile uyguluyorum. Ticaret hayatlarına iyi başlasınlar diye. Hatta benim gibi çok insan var. Fakat ilk sen parayı gönder vs dedikten sonra haliyle iletişimi kesiyorum
hocam aynen yeni üyelerde ticarette sorun oluyor. ama ben ticaret yapınca önce para istemeyeceksin. çünkü kötü algılanıyor. ticaret yapınca önce işi teslim etmek yada işi yarılayıp parayı istemek gerek hocam.
Sen birazcık heyecanlısın, heyecanını biraz hafiflet, iyi olduğun konularda iş almak istediğin konularda hakkıyla bir konu aç. Kimsin, nesin, nasıl yapıyorsun güzelce bunları anlat.. Ondan sonra beklemekten başka çaren yok.. Sonuçta burada bir tezgah açıyorsun müşteri tezgahını görecek ve senden hizmet alacak.
Yanlış anlamayın sizinle alakası yok ama kimin adam olup olmadığını bilemiyor insanlar.
O bakımdan ticaret puanı bir güven puanı gibidir.
Önce biraz güven kazanmalı daha sonra sorgusuz sualsiz para kazanır yeni gelen kişiler.
Bende yeni üye sayılırım. Ticaret yaparken insanların birbirine güven vermesi gerekiyor. Ben işi yaparken mutlaka önden parayı almak zorunda kalıyorum. Çünkü 3d printer ile baskı yapıyorum veya makale yazdırıyorum. 3d printerda baskı alırken ön ödeme istiyorum eğer pozitif yaklaşmıyorsa yaptıran kişi o halde telefon numarasını istiyorum ve baskıya başlamadan önce çizim görsellerini, baskıya başladıktan sonra çıkan parçanın görselini paylaşıyorum. Ardındanda ücreti istiyorum. Eğer ücreti göndermezse baskıyı durduruyorum. Şuana kadar ücreti göndermeyende olmadı ürününü alamayanda olmadı. Helaliyle yap işini al paranı. Ayrıca makale yazdırırkende aylık olarak çalıştığım için insanlar güvenemiyor. Belki dolandıracak diye bakıyor. Bu nedenlede ilk hafta veya 2 hafta makaleyi yayınlayınca anında parasını hesabına gönderiyorum. Samimiyetimi anlayanlar zaten kendisi aylık düzene geçelim diyor.
Sonuç:
Demem o ki herkes birbirine güven vermeli. ************** yapanlar şutlanmalı ki temiz temiz çalışılsın.