Kuzeytepe Nuri Restaurant (Burada yok diye bir şey yoktur. Hatay Medeniyetler Sofrası'nda tonlarca para verip yediğiniz şeyleri burada çok daha uyguna yiyebilirsiniz. Hataylı arkadaşlarınızdan öğrendiğiniz başka bir yemek varsa sorabilirsiniz.)
Meze olarak; abügannüç, cevizli biber, patlıcan yoğurtlama, ali nazik, süzme yoğurt, tereyağlı humus, zeytinyağlı humus, çiğköfte (arap kebaplı), zeytin salatası, zahter salatası, oruk, kaytaz böreği.
Ana yemek olarak; Kâğıt kebabı, Adana, Urfa, Tavuk Şiş, Bonfile, Kuzu Şiş, Çöp Şiş, Tepsi Kebabı.
Tatlı olarak; Kabak tatlısı (Üstüne tahin atıyorlar, sevmiyorsanız istemediğinizi belirtin), Künefe, Tulumba Tatlısı
Affan Kıraathanesi (Haytalı- Adana'nın bici bicisinin buzla yapılan değil, dondurmayla yapılanı)
Vali Göbeği'ndeki Simitçiler (Sabah sıcak Antakya simidi)
Haydar Usta Künefe (Serinyol, Üniversite Kampüsünde)
Duyar Künefe
Çınaraltı Künefe
Harbiye Dürüm (Adana, Tavuk Şiş, Tavuk Döner)
Pehlivan Döner (Et Döner Servis)
Kebo (Türkiye'nin en acı biberi olan Samandağ biberini dönere katıyorlar. Acı seçeneğinizi kendiniz belirliyorsunuz. Uyarıyorum; gaza gelip ağlamayın :d)
Mudurnu (Döner)
Zurna Döner (Kesinlikle upuzun zurna dönerini yemelisiniz.)
Japon (Antakya Köftesi)
Dostlar Kasabı (Türkiye'nin en güzel tepsi kebabını yapan yerdir. Giderseniz çömlekte ve üstüne patates isteyin.)
Nazar Fırın (Kampüste'dir. Domatesli-kaşarlı pidesi muhteşemdir.)
Eskici Döner (Kampüste'dir. Tavuk döner servisi beni benden alır.)
Eşref Restaurant (Samandağ'dadır. Adana dürümünü tavsiye ederim.)
Şenöz Simit (İskenderun'dadır. Patatesli gözlemesini ve Şenöz kumrusunu tavsiye ederim.)
Anlaroğlu Baklava (Minik baklavası tavsiyemdir.)
Ciğerci Savaş (Ben ciğer sevmem ama her sabah önünde kuyruk var.)
Toros Ocakbaşı (Rakı-Kebap sevenler için birebirdir.)
Can Kardeşler Unlu Mamulleri (Hamur işi ne ararsanız hepsi vardır. Hepsinin fiyatı uygundur ve hepsi taze, lezzetlidir.)
Sümerler Aile Çay Bahçesi (Çay bahçesi olduğuna bakmayın, yiyecek-içecek-meyve-tatlı ne ararsanız vardır ve hepsi taze, lezzetlidir. Köri soslu tavuğunu tavsiye ederim. Okey-tavla-kağıt oyunları oynarken bir şeyler yiyip içebilirsiniz.)