Finlandiya aynen hocam gideceğim bir kaç haftaya oraya ama yaşanacak bir ülke değil dünyada en çok intihar eden ülkelerden birisi finlandiya asgari ücret 3000 3500 euro gibi birşey orada gitsem vatandaşı olurum sabit yaşarsam ama batıyı düşünüyorum ben daha çok prag ve ya budapeşt bedava orada yaşam bizim ülkeye yakın şartları.
Hocam ben almanya öneririm. Yani çok fazla bir ülke görmedim ama kusursuz bir yer gerçekten. Gerek kuralları gerek insana olan saygıları gerek yaşam tarzları.
Yani bize yıllarca sadece disiplinini ve sürekli çalıştıklarını falan anlattılar ama öyle bir durum yok açıkcası. Adamlar bizden daha az çalışıyor ve kalan zamanlarını kesinlikle verimli değerlendiriyor, oturup televizyon izlemiyorlar bizimkiler gibi. Aslında anlatılmaz yaşanır
Eyalet sistemi gibi işlediği için her bölgenin kuralı farklıymış ve araştırmalarıma göre en kolay alımı benim gittiğim berlin yapıyormuş. Özellikle teknoloji ve yazılım ile ilgili bir iş kurarsanız 25 bin euroluk bir şirket kurmanız durumunda oraya yerleşebiliyorsunuz. Tabi bunlar okuduklarım. Ama kesin net bilgi ve prosedürü bilmek gerek benimki sadece araştırma bir kaç eş dost ile görüşme sonucu.