Konut fiyatları mutlaka düşer. Ev fiyatlarının düştüğü nerede görülmüş gibi önermelerde bulunanlar olmuş; balon her zaman patlar. Piyasa yerini her zaman bulur. Türkiye'nin çoğu şehrinde değerinin üzerinde satış yapılıyor yıllardır. Fiyatların nasıl çakılacağına Amerika'nın 2008 krizini örnek göstermek gerekir diye düşünüyorum. Türkiye'de öyle bir kriz yok demeyin; var. Sadece bankalara para pompalandığından şu an bankacılık sektöründe açıkça görmüyoruz bunu. Öte yandan insan psikolojisi de önemli bir faktör. Şu ekonomik durumda satıcı tarafından gelecek ilk tepki fiyatın yükselmesi, alıcı tarafından direkt ve dolaylı olarak (kredi vb.) gelecek tepki ise beklemek olacaktır. Bir zaman sonra konuda bazı arkadaşların örneklediği gibi mülkünü satamayan satıcı indirim yoluna gidecektir. 3M'den 1.5'a örnek verilmiş. Müthiş bir düşüş. Ben bekleyin derim. Paranız faizde değerlensin. Bilhassa kiraya vermeyi düşünüyorsanız kiracıyla uğraşılacak zaman değil. Gelirim sabit olmasına karşın son iki aydır kiramı ödemekte gerçekten zorlanıyorum. Ki 3 gün kira geciktirsem eli ayağına dolanan bir insanım.