Evet böyle bir tuhaflık var. Bilişim suçlarına bakan savcılar sanırım bilişim'den anlamıyorlar ancak BTK 'dan bilgi aldıklarına göre BTK bu süreçte Bilirkişi sıfatına geçiyor. Bilirkişi cevabında ise IP tespiti yapılamamıştır denmesine rağmen savcılık cezalandırılma adına mahkemeye sevk etmiş. Varsayımlarla suçlama yapılması pek uygun gelmedi bana.
Dava aleyhime sonuçlanırsa, istinaf'a başvuracağım IP tespiti olmadan nasıl suçlama yapıyorlar gibisinden itiraz dilekçesi vereceğim ama dediğiniz gibi olayı anlamadıkları için kırk takla atmak gerekecek.
Teknik terimlerle veya detaylı anlatmaya çalışınca "Bu adam bu işleri biliyor, demek ki bu yapmıştır" diye düşünüyorlar.
Sizin davanızda kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiyse manevi tazminat davası açma hakkınız olabilir.
Olay büyüseydi gerekeni yapacaktık, soruşturma dosyasından şikayetçinin telefon numarasını da aldım, karakoldan çıktıktan sonra aradım abi'ye ulaşamadım baba'ya ulaştım dedim böyle böyle durum kimsiniz nesiniz bu ip adresini neye dayanarak verdiniz v.s v.s. Adam da emekli polis çıktı biz sizi suçlamadık sadece benim oğlum bazı ip adresleri tespit etmiş ifadede söylemiş falan dedi. Oğlunuzla görüşeyim nasıl tespit etmiş neye dayanarak böyle hareket etmiş dedim oğlum müsait değil falan dedi bir gelişme olursa bize yardımcı olun dedi kapattı. Ne oğul ne baba bir daha aramadı.