Bunu karşılıklı olarak test etmek lazım. Türk Telekom'un MPLS omurgası çok büyük bu tür paket kaypılarında hem sizden bize, hemde bizden size doğru traceroute atılarak hangi hop noktalarında kesinti ve paket kaybı var buna göre aksiyon alınabilir.
Sürekli oluyorsa bundan emin iseniz bizde monitor edebiliriz IP adresiniz sabit ise (ev veya iş yerinizdeki) böylece sorunun nerde olduğu rahat bulunur. Bize rapor edilen belirttiğiniz saatleri kapsayan bir teknik sorun, arıza gibi bir durum görmedim hiç..
Burada bahsi geçen konudan farklı bir şeyin tartışılmasında verdiğimiz hizmetin sürekli kesintili, problemli olduğu algısı yaratılabilir. Bundan dolayı düzeltmek amacıyla cevap yazmak istedim.
Veri merkezi seçmek, güvenmek, çok zor ve en zoru kazanılması çok zor olan "itibar" dır. Bunuda herkes bilir. Bu tesisten geçimini sağlayan, şirketimiz çalışanları hemde şirketimiz ile çalışan onlarca, yüzlerce firma ve onların çalışanları adına düzeltme yapmak istedim.
Umarım anlatabilmişimdir.
Genel olarak netinternet'in vermiş olduğu hizmetten
memnunuz. Eğer bu yönde bir rahatsızlığımız olsaydı şuana kadar kesinlikle devam etmezdik. Özellikle içerisinde bulunduğumuz dönemde Türk Telekom taraflı bir aksaklığın çözüme kavuşturulana kadar insanın ömründen ömür götürdüklerini Türk Telekom ile al-sat anlaşmalarımız olduğu için birebir biliyorum. Lütfen bu postları okuyacak olan insanlar hizmetin sürekli kesintili veya problemi olduğunu düşünmesinler.
Benimki biraz şımarıklık, 3 yıldır sorunsuz hizmet alınca ufak tefek şeyler insanın gözüne batabiliyor