Önemli Duyuru !
Konuyu 01.01.2018 tarihinde ilk güncellememi yapacağımı belirtmiş olmama rağmen maalesef elde olmayan sebeplerden dolayı güncelleme yapamadım. Peki nedir bu elde olmayan sebepler;
01.01.2018 tarihinde saat 15:30 da oğlum dünyaya gözlerini açtı. Normalde 24.03.2018 tarihinde bekliyorduk ama acelesi var sanırım

Doğumdan sonra yeterli seviyede oksijen alamadığı için yoğun bakıma alıp oksijen bağladılar ve bir de kanında enfeksiyon çıkınca antibiyotik tedavisne başlandı. Bugün yoğun bakımın 5.günü. Allah'a şükür son 2 gündür oksijen desteksiz kendi başına nefes alıp verebiliyor minik oğlum. Bugün tekrardan kan alınıp enfeksiyona bakılacak eğer temiz çıkarsa yarına taburcu olma ihtimali var, yok enfeksiyon devam ediyorsa da tedaviye devam. Henüz kucağıma alıp sevemedim ama olsun yeterki o sağlına kavuşup bir an önce iyi olsun inşallah.
Durum böyle olunca tabi ki ne ingilizce hedefi ne iş güç insanın hiç birşey umurunda olmuyor. Neyse Allah'ın izniyle geçecek bu günlerde, o yüzden hedefimi güncelliyor ve başlangıç olarak 01.04.2018 tarihi olarak değiştiriyorum.
Konuya yorum yapan siz değerli forum üyelerini de burada ekliyorum ki bilginiz olsun, hedefimden vazgeçmiş değilim.
Saygılar..
@sergenica;
@Dora;
@BBTR;
@Caxing;
@bilgicinitr;
@sonix;
@missaydogdu;
@Stores;
@HTF;
@Neymaro;
@digiklan;
@WebRelax;
@UmutUcar;
@Ghostcastle;
@F3rh4t;
@Modes;
@Serfiraz;
@YedinciFirat;
@yektapoyraz;
@uzmangrafik;
@Nurullahtr;
@hepyasemin;
@mamifilm;
@Privatee;
@baymobile;
@muhammetilbas;
@Tonks;
@Nurullahh;
@brspower;
@n0mad;
@Nutur;
@WBmuHAfiz;
@MertWeb;
Herkese iyi forumlar,
Bir çoğumuzun kanayan yarası, bir türlü öğrenemediğimiz, anladığımız ama konuşamadığımız

yabancı dil sorunu artık canıma tak etti. Çok fazla sayıda araştırma yaptım, nerede hata yapıyorduk acaba? Ülkemiz dışındaki diğer hemen her ülke ana dillerinin yanında ingilizceyi mükemmel konuşuyorlar ve yazıyorlar. En azından ortalamaları ülkemizin çok çok üzerinde. Ortalama öğrenim süresi boyunca yaklaşık 6 yıl ingilizce eğitimi almamıza rağmen neden ingilizce bilmiyoruz. Sorun bizde mi yoksa eğitim sisteminde mi? Bence sorunun büyük çoğunluğu maalesef eğitim sistemimizde, ama tabiki kişisel olarak da ingilizce öğrenememe de bizlerinde katkısı yok değil. Neyse, Yıllardır İngilizce bilmemenin sıkıntısı çektim. Her alanda yükselmeme, para kazanmama ya da daha fazla başarılı olmama engel oldu. Artık canıma tak etti ve bu sorunu çözmeye karar verdim. Yaptığım araştırmalar şunu gösterdi ki, biz yanlış bir yol izliyoruz. Kendime bir plan çizdim ve bu plana göre de bir hedef belirledim. 6 Ay içinde ingilizceyi öğrenecektim. Hedefin ölçülebilirliği adına gelmek istediğim seviyeyi de şu şekilde belirledim : 6 ayın sonunda herhangi bir sinema filmini ya da diziyi altyazısız olarak anlayabilme, bilimsel olmayan bir makaleyi okuyup anlayabilme, ve günlük ingilizce konuşabilme. işyerimde ortağım çok iyi derecede ingilizce biliyor ve eşimin ingilizcesi de iyidir. dolayısıyla 6 ayın sonunda işyerimde ve evde tek kelime türkçe konuşmadan gün geçirebilmek de ölçülebilir hedeflerimin arasında.
Bu hedefi gerçekleştirirken de asla bir ingilizce kursuna gitmeyeceğim. Detayları yazmaya şimdilik gerek yok ama, bir bebek nasıl konuşmayı öğreniyorsa ben de o şekilde öğrenmeyi deneyeceğim. Burada aylık güncellemer yapacağım. Şu kadar kelime öğrendim, şu kadar saat çalıştım, şu an bu durumdayım gibi. Bunları buraya yazmam ve konu açmamdaki sebeplerden birisi, eğer hedefimi gerçekleştirirsem sizlere fayda sağlamasıdır. Belki biriniz benim bşardığımı görür ve ona ilham olurda o da ingilizce öğrenirse bu benim için büyük bir keyif olur. Diğer sebebi de geçen süre zarfında ne durumda olduğumu görüp, ona göre eylemlerime yön vermek ve beni motive etmesini sağlamaktır.
Umarım hedeflerimi gerçekleştirir ve 6 ayın sonunda son güncellememi ingilizce olarak buraya yazarım. Yazım ve imla hataları için beni mazur görün lütfen.
Edit : İngilizce seviyem....yok

Edit : Konuya anket ekledim, konuyu okuyanlar oylama yapabilirse sevinirim. Bu sayede motivasyonumu ve hedefimin sürdürebilirliğini arttırmayı ve düşünüyorum. Güncellemeler, son durumum hakkındaki bilgiler her ayın birinde buradan duyurulacaktır. Dolayısıyla ilk güncelleme 01.04.2018 tarihinde olacak ve son güncelleme 01.10.2018 tarihinde bitecektir. Anket de o tarihte sonlanacaktır. Hep birlikte hem anket sonuçlarını hem de 1 Eylül tarihinde ki durumuma bakacağız. Benimle birlikte başlamak isteyenler de olabilir, r10'dan bir arkadaşla memrise de kapışıyoruz mesela

gerçi ben ondan önce başladığım için ilerideyim puan olarak ama o da fena atak yapmış dün akşam gördüm. Bu arada yorum yaparak destek olan herkese çok teşekkür ederim. Lütfen yorum yapın (olumlu ya da olumsuz fark etmez, hedefe ilerlerken beni güncel tutuyor.) ve oylama yapınız.