Merhabalar,
Ayın 24ünde yazılmış buraya tekrar ben fark etmedim 24 Ekim, 26 Ekim arası İstanbulda bir etkinlikteydim. Aynı zamanda bu 3 günlük gezide
@Elazığlı168; bahsettiği anlaşmaları yapmak için bir dizi ziyarette bulundum. Ancak bu kalıcı çözümü pek etikleyici bir durum değil. Kalıcı çözümü başka şekilde aldık.
Ben normalde bu işleri yönetmiyorum bunun için bir ekibimiz var 7 gün 24 saat monitör edilen networkta olası anormalliklere müdahale ediyorlar. Zaten tüm süreç ayrıca daha önce belirttiğim üzere otomasyona bağlı durumda. Gelen rasgele ve eş zamanlı başlatılan saldırıların boyutu bizim internet çıkışımızın üzerinde olmasından dolayı boyut olarak göremiyorduk ama 25 Ekim gecesi bunu görmüş olduk. Rasgele yapılan bu saldırılar eş zamanlı 100den fazla IP adresine sürekli değiştirilerek yapıldığı gibi boyut olarak da 110Gbps boyutundadır. Sizin hattınız 110Gbps değilken nasıl oluyor da bu kadar saldırı geldiğini görebiliyorsunuz derseniz, bunu biz DDoS hizmeti aldığımız operatör üzerinden görüntüledik.
İş çığırından çıktığı için yurt içinden başlatılan (Yurt içi DDoSların yaklaşık boyutu 4.5Gbps idi) ataklar ile ilgili olarak isim vermeyeceğim 2 farklı atak başlatılan veri merkezi üzerindeki IP sahibi hosting firmalarından ricamız ile onlarında sunucu sahiplerinden sunucu giriş bilgilerini temin ettikten sonra bu atakları başlatan kişinin işlem yaptığı IP adresinin tespiti için çalışma başlattık. Elimizde epey bir log kaydı birikti konu ile ilgili de Salı günü hukuki olarak bir başvuruda bulunacağız.
Şuan artık kimse etkilenmiyor ama saldırılar hız kesmeden devam etmektedir. Daha önce de belirttiğim üzere basit bir konudan dolayı sizlere sıkıntı yaşatmadık. Yapılan bu ataklar planlı olarak yapıldığı gibi bugün bunu tecrübe etmemiş herkes şekil ve boyutları itibari ile bundan etkilenirdi. Aldığımız önlemler ile artık rahatız.
Ve dediğim gibi bugün de dahil olmak üzere 21 Ekimden bu yana devam eden bir atak durumu söz konusudur. Umarım hukuksal süreçten bir sonuç alabiliriz. Sherlock Holmes filmlerinde olduğu gibi iz sürdük ve bilgilere ulaştık. Umarım iş sürekliliğini tehlikeye sokan bu insanları buluruz.
Saygılar.