raskors adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Doktora eczacıya sorduğumda yan etkisi yok dedi ama bilmiyorum tabi. Zaten 2-3 ay kullanılacakmış
Hocam büyük hata yapıyorsun.
İlaç tavsiyesi kafana göre yapılmaz.
Bahsettiğin ilaç tip2 diyabet başlangıcı veya tip 2 diyabet erken semptomlarında kullanılır.
Kan şekerini ve insülini düşürür. Çünkü insülin hassasiyetini arttırır. Metformindir etken maddesi.
Kan şekeri düşmesi kan şekeri çıkması gibi değildir çok tehlikelidir.
Hypoglisemiye giren adamın tak diye kalbi durur. Hyperglisemi gibi süründürmez.
Sizin önerinizle 5-10 kilo fazlası olan insanlar ilaç ile kendilerine insülin hassasiyeti yaratacaklar ilaç ile.
Peki ilacı kesince ne olacak? İlaçla kazanılan hassasiyet ilaç kesilince insülin direncine dönebilir.
Sonucu ilacı bırakınca aynı kiloları almak, ve insülin metabolizmasının düzensizleşmesi hatta diyabet olabilir. Hem de henç yaşta...

Eğitiminizin olmadığı alanlarda lütfen insanları yönlendirmeyin.
Bana tavsiye etti doktor kullanmıyorum kilom 130.
İnsülin 96 olmaz, o açlık kan şekeridir ve abinin tip 2 diyabet başlangıcında olduğunu gösterir.
Kilo verebilmek için açlık insülin değerinin 5 in altında olması lazım. Mesela bende 18
Ama yine de ilaç kullanmıyorum.

Diyetini düzenleyerek, glisemik indexi yüksek gıdalardan uzak durarak insülin değerini kendin düzenlemelisin.
Ayrıca insülin direncini kırmak için omega yağ asitleri de çok etkili.
Eğer diyet ve beslenme ile insülin direncini kırmazsan hormonlarını dışarıdan müdahale ile düzenlemeye kalkarsan sonun hüsran olur.
Abin yarın ilacı bırakınca aynı kiloları almaya başlayacak.

Ayrıca benim babamı 2 sene önce kaybediyorduk.
Tiroid hormonu çok yüksek diye baskılamak için yanlış bir hormon hapı başladı doktor, hapı sadece 3 hafta kullanmasına rağmen vücudundaki 2 hormonun üretimi durdu.
2 ay teşhis koyamadılar. Hastaneye yatırdık komaya girdi, son anda farkettiler. Şimdi ömrünün sonuna kadar her gün hormon hapı almak zorunda.

Şeker hastası olmadığınız halde şeker düşürmek için kullandığınız hormon insülin metabolizmanızı bozabilir.
Ya da şeker hastası olmadığınız halde kan şekerinizi aşırı düşürüp sizi hayati tehlikeye sokabilir.
Yani vücut kimyanız ile bu kadar kolay oynamayın.
Eğer bir ilaç ile zayıflanıyor olsaydı dünyada şişman adam kalmazdı.
Ayrıca öneriniz de suç, doktorlar bile ilaç ismi ile öneride bulunamaz.