IyibirNet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam 19 yaşımdan beri her kursa katılıyorum 20 yaşımdan beride her kursta eğitim veriyorum pek çok ülke gezdim hiçbirinde sorun yaşamadım bir tek Türkiye'de fotolardan dolayı bi uyardılar bazılarını paylaşma dediler o kadar .
Ben kişisel fikirlerimi belirttim. En başta dedim kişisel hak ve düşünce özgürlüğüne yaşama biçimine saygı duyarım.
Sizinde dediğiniz gibi Türkiye de bu sertifikanın bir geçerliliği yok sonuçta. Tek cezbedici tarafı makinalı tüfek ağır silahla belli oranda atış yapmak.
Onun dışında Türkiye de silahlı özel güvenlik olmak isteyen insanlar özel güvenlik kursuna yazılır, kursdan kursa fiyatlar değişiyor benim gittiğim kurs da silahlı(700TL) silahsız (600TL) peşinde indirimi var.
Hastane rapor ücreti silahlı için (200TL + heyet) silahsız için özel hastaneden(100TL). Silahlı özel güvenlikler 25 atış yapar. Yazılı sınavdan sonra silahlılar 5 atış da sınav atışı yapar. Sınavlar açıklandıktan sonra başarılı olanların sertifikaları Valilik tarafından hazırlanır. Sonrasında vergi dairesine yatırılacak para + kimlik harc ücreti
Yani en fazla bir asgari ücret masrafın olur. (Bunları yazma sebebim TR de özel güvenlik olarak çalışmayı düşünenler için. Gerçi bi kaç ay uğraşıyorsun )