ttnet ve türkcell ile olmadığını bilmiyordum bu bilgi için teşekkür ederim peki ne yapmam gerekiyor ciddi anlamda yapacağım projede resim olacak belki resimleri boyutlandırıp optimize ederek biraz rahatlatabilirim serveri ama ciddi ürün ve resim girişi olacak ve zaman zaman bu girdiler yenilenecek stok vs.. olmadığı için eski resmi silme gibi bir durumda söz konusu değil daha proje başlamadı ama ben bütün sorunları çözülmüş veya düşünülmüş olarak girmek istiyorum sizin öneriniz nedir.
Türk Telekomdan fiyat alabilirsiniz metroethernet bağlantısı için ama 1000-1500 lira gibi ücretlere alamazsınız bu bağlantıları. Uygun altyapı yoksa santralden sunucuları barındıracağınız yere kadar kazı yapılması, devre hazırlama, devreyi aktif etme gibi birçok ücret ile karşılaşırsınız, aylık ücretlere hiç girmiyorum.
O yüzden bu maceraya hiç girmeyip güvenilir bir firmadan kirala senin olsun opsiyonlarını değerlendirmenizi öneririm, sunucu kiralar gibi başlarsınız kiralamaya göre bir miktar daha fazla para ödersiniz fakat sözleşme süresi bittiğinde sunucu sizin olur sadece barındırma ücreti ödersiniz, isterseniz aynı firmada kalırsınız isterseniz sunucuyu başka bir verimerkezine götürürsünüz.