5 günde ne ğitimi veriliyor anlayamadım. Üstelik maddelerde keskin nişancııktan falan bahsediliyor. 5 günde olsa olsa AK47'nin ağır silah olduğunu öğrenirsiniz. Yaptığınız işe bir şey demiyorum, birileri bu işi tutmuş yapıyor, olabilir. Konuda yorum yapılması serbest olduğu için kendi yorumumu yapıyorum. Tekrar ediyorum, 5 günde olsa olsa ağır silah olmayan silahları ağır silah diye öğrenir (bahsetiğiniz silahlar piyade tüfeğidir, elde ve omuzda taşınabilir), keskin nişancılık hayali kurarsınız, sonunda da CS:GO'da başarı peşinde koşarsınız. Tabii eğitim silahtan ibaret de değildir. Yani 5 günde, gerçekten ne öğretilebilir? Anılan isimler mi öğretilir acaba? Uygulaması mı metodolojisi mi terminolojisi mi? Uluslararası geçerlikteki standartlar mı?

Bence proje fikir olarak güzel. Dünya çapında istihdam şansı olabilecek silahlı güvenlik eğitimi düşünülmüş ama uygulamaya yeterli olgunlukta konamamış diye düşünüyorum. Çeşitli sebepleri olabilir, mali, teknik, yasal zorluklar sebp olmuş olabilir. Bu arada bazı arkadaşların korktuğu gibi, ışid ypg vs terör örgütleri, bunlara mensup yaratıklar gidip de silah tutmak için 1750 avro para bayılmaz, direkt cephe arkasındaki kampta öğreniyorlar silah tutmayı.

Düşünce güzel, sevdim gerekten (yoksa zaten konulara pek girmiyorum, girince de pek durmuyorum) ama proje o düşünceye hizmet edecek yeterlikte değil bence. Konuya girerken ya hacking ya airsoft team dedim, ikisi de çıkmadı