UbrTrade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
teşekkürler hocam bilgiler için ama evde barındırmayacağım çünkü bu çok zor olacaktır devamlı elektrik kesintileri yüzünden ama ofiste olabilir diye düşündüm.

Ayrıca elektrik kesintilerini bypass edecek kadar güçlü UPS lerimiz var hemde jeneratörlerimiz 100mbit internet hattımız mevcut akk siz bunu gerekirse 1000mbit olarak güncelleyebiliriz ortalama aylık 1500tl bir ücret ödeyeceğime bu tarz bir iş yapmak daha karlı gözüktü ama bilemiyorum o yüzden araştırmaya devam ediyorum.
Elektrik konusu bir şekilde halledilir orası belki de en rahat halledilecek şey. Asıl sıkıntı internet erişimi konusu.

Kullandığınız internet hizmeti nedir bu önemli. Aldığınız internet hizmetinin upload hızı kaç? Bağlantınız simetrik olmalı, 1000 mbit download 10 mbit upload olursa hiçbir anlamı kalmaz, basit siteler için 10 mbit upload yeterli olabilir belki fakat yoğun bir sistem olacaksa 10 mbit kesinlikle yetersiz kalır hattınız sürekli darboğaz yaratır, gelebilecek ddos saldırılar karşısında da dayanıklılığınız olmaz. Ayrıca ttnet veya süperonline üzerinden aldığınız bireysel bir internet erişiminde sla garantisi yoktur, arıza olduğunda saatlerce internet erişiminiz olmayabilir veya günün bir saatinde bakım yapılabilir bu konuda operatör hiçbir sorumluluk kabul etmez, hak talebinde bulunamazsınız.

Sağlıklı bir internet erişimi için metroethernet kullanmanız gerekecek, bu bağlantılar sla garantisi içerir kesinti olma ihtimali çok zayıftır bakım olsa bile internet erişiminiz etkilenmez, fiyatıda ona göre yüksektir.