Prens55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
boş mezun çok geliyor.(kendimi de o vasıfta görüyorum)
o yüzden iş olanakları daralmıyor vasıfsız olunca herkes işler yürümüyor.
olması gereken mi ? gereksiz dersler çıkarılıp en az 1 sene sadece ücretsiz eğitim verilmesi.meslek lisesi tarzında.hemşire doktor nasıl staj yapıyorsa her üniversite mezunu okul okur gibi fabrikada görevli olacak ve mezuniyet kararını okul değil fabrika verecek.öğretmenlerin son yıl görevi öğrencileri ziyaret etmek olacak. ben bunu getirirdim.Disiplini getirirdim.son gece sınava öalışarak okul bitirmekle mezun olunduğundan bu oluyor
Bizim bölüm daha tanınan bir bölüm değil hocam Mezun sayımız çok az burdan Arkadaşlara da tavsiye ederim yani Raylı Sistemler Makine veya Raylı Sistemler Elektrik okurlarsa Makinist Yardımcılığına geçip makinist olabilirler.

Tabi ki TCDD gidipte Liseden alım yapmaz ise.

intiba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sanırım sadece lise mezunu alınıyor.
Eğer bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız Cimer vb kanallarından şikayet yağmuru başlatın.
Daha önce bir kurumda böyle bir düzeltme yapılmıştı.
TCDD,Ulaştırma Bakanlığı ve CİMER üzerinden şikayetlerimi yaptım ben gelişmeleri aktarırım.

addem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Durumda bir yanlışlık yok.Devlet sadece lise mezunu onların başvurabileceği ilanlar açıyor çoğu zaman.
Şimdi o Lise Mezunlarının başvurduğu durum ile bizim kisi aynı değil Bizim mesleğimizin bir Meslek Yüksekokulu açılmış 3-4 tane bölüm var böyle açılmış ve Mezunuda var TCDD gidipte Meslek Yüksekokulu mezunları arasından alım yapması gerekirken gidiyor Liseden mezun olmuş en büyüğü 18 yaşında olan arkadaşlarımızı işe alıyor.

Ha bakın şöyle olabilirdi iş alımına en az Lise Mezunu kişiler başvurabilirdi ama burada direkt Lise Mezunu kişiler başvurabiliryor bizi kısıtlamışlar bizede başvuru yapma şansı verselerdi uygun olan kişileri alsalardı.

Normalde benim düşüncem Bu arkadaşlarında üniversite okuması teşvik edilmesi gerekiyor.Bu adamlar böyle bir durum varken üniversite okur mu ?