Öyle de olmaz, kökünden ele alınmalı.
İlk okuldan başlamalı herşey, yavaş yavaş gözlemciler veya öğretmenler her çocuğun eğilimini yavaş yavaş tespit etmeli.
Gerek sınav gerekse farklı şeyler. Liseden sonra nereye gideceği süzgeçten geçmiş gibi belirlenmiş olmalı ama okul hayatı boyunca eğitimi de almış olmalı.
Benim mekanik bilgim anormal iyidir, en karmaşık makineleri söküp takıp arızalarını çok rahat tespit edebiliyorum. Ama okul hayatım boyunca matematikten nefret ettim.
Belki de daha pratik şekilde benim bu yönüm geliştirilmeliydi. Her sene eğitim sistemi yenileniyor ama, gelecek için değil, başka sebeplerle.
Bu kökünden değişmeden bir halt olmaz. Benim gibi adam gitti uluslararası ilişkiler mezunu oldu. Aman ne güzel, diploma nerde belli değil.

Baştan sonra yenilenmek gerek ama biz maalesef daha kötüye gidiyoruz. Hele bu dönemlerde liselerde açıklta kalan öğrencilerden de sonra 5 yıl olur 10 yıl olur, bu yanlışın bedeli 10 yıl sonra ödenecek.
O parti bu parti olayı değil bu, yanlış yanlıştır. Doğru da doğrudur. Ne zaman senin için yanlış, benim için doğrudur, o zaman geçmiş olsun, böyle devam olur.