Hali hazirda bekleyiste olanlar kaybedecek beyler yanlis dusunuyorsunuz. Bu ulkede hatta biraki bu ulkeyi dunyanin neresinde gayrimenkul fiyatlari bekleyince dusmus? Seneye bu konuda tekrar goruselim durum degerlendirmesi yapalim. Evin konumu tabikide onemli ama genel olarak gayrimenkul deger kaybetmez.
"genel olarak değer kaybetmez" kısmına katılıyorum ancak özellikle İstanbul'da, taşı toprağı altın diye güya, gelen koydu giden koydu fiyatlara, şişirdiler de şişirdiler evlerin fiyatlarını. Son 10 yılda, normal ederlerinin zaten 2 katını aştı şehrin en ücra köşesindeki evler bile. Herkesin ağzında kendine göre, şu semtte şu özelliklere sahip bir evin ortalama ederi şu kadardır diye bir rakam var ama evler o rakamlardan alıcı bulmuyor. Dolayısıyla da sahibinden.com,
bilmemneemlak.com daki fiyatlar piyasanın gerçeklerini yansıtmıyor. Tok satıcıların evlerinin satış bedeli uzun süre düşmeyecektir elbette ama evini gerçekten satmak isteyenlerin fiyatta ciddi indirime gittikleri bir gerçek. Evler değer kaybetti değil de, ederlerine yaklaştı demeyi tercih ediyorum ben ama düşüş bariz bir şekilde var ve daha da olacaktır diye öngörüyorum.