emrecanyk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam neden Meslek Lisesinden alım yapılıyor daha üstü varken benim sitemim bu Meslek Lisesi çıkışlı arkadaşlar bizden farkı ne ? daha mı deneyimliler hayır her ikimizde aynı dersleri aldık ayrıca ilanda deneyim veya çalışma şartıda yok eğimi kendileri verecekler zaten.

2 Sene beni köy gibi yerde okuttular ne zorluklar çektik bende ona yanıyorum gelinen sonuç sen Üniversite oku onlar Liseden alım yapsınlar.
Hocam anlatmaya çalıştım ama siz anlamadınız biraz da fazla dolmuşsunuz, kendinizi buna hazırlayın. Kamuda sistem şu şekilde işliyor. Bütçe veriliyor, kurum kurum alım yapılacak personel sayısı veriliyor. Karar çıkıyor deniyor ki 2018 yılında, önlisans düzeyinden x kadar, lisans düzeyinden x kadar, lise düzeyinden x kadar alabilirsiniz. Kurumda şuan lise düzeyinden personel alımı ihtiyacı doğmuşsa, personel görevden ayrılmış veya emekli olmuşsa, ilgili karara uymak zorunda olunduğu için lise düzeyinden alım yapmak zorunda kalıyor. Öyle ki, elbette kurum da biliyor önlisans düzeyinden personel almanın her açıdan mantıklı olduğunu. Kamudaki dengeyi eğitim seviyesi, personel miktarı açısından sağlamak zorunluluğu nedeniyle zaten bu durum ortaya çıkıyor. Kendinizi kamudaki yanlış sistem üzerine doldurursanız, yıpratırsınız. Bundan kurtulmanızı öneririm. Anladığım kadarıyla yeni mezun olmuşsunuz, fazla kafanıza takmayın kamuyu. İyi çalışmalar.