arkadaşlar merhaba bugün adını vermek istemediğim benim banka hesabımda üç kuruşluk bakiyemi takip edip arayan işsiz bankam hakkında konuşmak istiyorum mevcut biryerde çalışmaktayım ve çalıştığım yerde aldığım ücretin fazlasını freelancer olarak ekstra almaktayım bu iki türlü bana gelecek ücret tek bir banka hesabıma yatmakta ve açıklaması kısmını ne hizmeti verdiysem o şekilde müşteri bana bilgi mesajı atmakta. Kazandığım para devletin zorunamı gidiyor yada bankanın bilemedim? herneyse bankada arayan yetkili hesabımda çok sayıda aynı başlıkla farklı yerlerden hesabıma para gönderimi olduğundan ve hesabımın ticari hesap olmadığından fatura kesimi yapıyormusunuz? sorusunu soruyor ve bende hayır yapmıyorum diyerek cevap verdim eğer bir hizmet veriyorsanız yapmalısınız diyerek cevap verdi bende bir hizmet veriyorum tek sıkıntı ücret gönderen kişilerin açıklamaya aynı kelimeleri yazmasımı peki o zaman açıklamayı boş bırakarak gönderirler diyerek cevap verdim konuşmayı bitirdik. bitirmeden öncede hesabınız kapatılabilir dendi. freelancer olarak yeni yeni faaliyet göstermekteyim güncel hiçbir bilgi yok şu internette yada ben iyi araştırıp denk gelemedim sorularım ve aklıma takılanlar şunlar----
faturayı nasıl keseyim, illa ticari hesapmı olması lazım, vergiyi firma sahibi olmadan nasıl devlete ödeyim, devletin benim kazandığım üç kuruş paranın belli kısmında gözümü var? bu şekilde devam ediyor olucağım ilerde nasıl bir sorun beni bekliyor olur? bir avukata danışmam gerekirmi gerekirse hangi bölümden bir avukatla irtibata geçmem gerekir? vee son olarak yakında evleneceğim aldığım maaş bana yetmiyor kendi şahıs firmamı açıp mevcutta çalışıp oradanda iş alıp sonra çalıştığım firmada sigorta parasını elden alıp kendi bağkuruma mı yatırayım hey gidi heeey açıklayıcı detaylı bir şekilde bilgi verecek yardımcı olacak bir arkadaş varsa, yaptığım işin hukuki vergi vs. işlerini hiç araştırmadım gerek duymadım bana bilgi verecek arkadaşları bekliyorum. aydınlatın lütfen...
Aylık olarak toplamda ne kadar tutar ödeme geliyor ve kaç adet giriş oluyor ay boyunca detayları pm atarsanız birkaç fikir verebilirim