Merhabalar,
Özel ders veren öğretmenler ile öğrencilerin kayıt olabileceği, sonra da öğrencilerin ilgilendiği konularda özel öğretmen arayabileceği, veritabanında istediği öğretmeni bulursa da o öğretmene mesaj gönderebileceği bir uygulama yazdırmak istiyoruz. Uygulama hem Android, hem iOS için yazdırılacaktır, başlangıçta veya daha sonra bir web sitesi de yaptırılabilir. Altyapıyı ve veritabanını bir web sitesinin de destekleyeceği şekilde düşünürseniz iyi olur, ileride ekstra sorunlarla karşılaşmayız.
Uygulama (lar) ilk olarak İngilizce dilinde olacaktır ve İtalya'da indirilmeye başlayacaktır, ileride İtalyanca, Almanca, Türkçe veya başka dillere de çevrilmesini isteyebiliriz. Başlangıç için öğrenciler istediği öğretmene mesaj göndermek için bir reklam seyretmek zorunda bırakılabilir, aynı şekilde öğretmenler de gelen mesajı okumak için reklam seyretmek zorunda kalabilir, uygulamaların başlangıcında bu şekilde reklamlar ile gelir elde etmeyi düşünüyoruz. Zamanla (özellikle öğretmenler için) paralı üyelik sistemine de geçebiliriz.
Uygulamalar bittikten sonra Play Store ve AppStore'a koymak için de destek istiyoruz, özellikle ben web konusunda epey tecrübeliyim ama uygulamalarda indirip kullanmak dışında bir tecrübem veya detaylı bilgim yok.
İlgilenen arkadaşlardan, her iki işletim sistemi için de uygulamanın yazılması, store'lara koymak, ve aklımıza gelmeyen diğer bilgiler için tahmini bir fiyat teklifi rica ediyoruz, buna göre bütçemizi belirleyip işe hemen başlamayı düşünüyoruz.
İşin başlangıcında özellikle ben size çok detaylı bir akış ve işleyiş şeması vermeye çalışacağım, neredeyse 20 yıldır web sitesi işleri ile uğraşıyorum, o nedenle yazılımcının / tasarımcının müşterisinden bilgileri ne kadar zor aldığını, bilgiler eksik olduğu zaman da ileride ne kadar çok sorun çıkabileceğini ve sonunda her iki tarafın da kavgayla ayrılmasını gayet iyi biliyorum Yazmaktan çizmekten asla üşenmem, o nedenle uygulamaları yazacak arkadaşlara çok yardımcı olmaya çalışacağımı da şimdiden belirtmek isterim.
Fiyat tekliflerinizi pm ile iletebilirsiniz, ama hayri@dumanli.com e-mail adresime iletirseniz daha iyi olur, burada pm kutusu hemen doluveriyor, kimsenin boşuna zamanını almak istemem.
İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.