merhaba bu şu sıralar mitoloji üzerine yazılar yazıyorum. şuanda yunan mitolojisini bitirmek üzereyim. bir kaç tanrı kaldı.
odak anahtar kelimeleri nasıl seçmeliyim?
örnek veriyorum ben genellikle başlığı keyword'e yazıyorum.
sizce doğru mu çok detaylı bir bu konu ile alakalı makale varsa linkini verebilirseniz o da olur teşekkür ediyorum şimdiden.
bu arada site
www.sepyadergi.com
Merhaba,
Girişiminiz için tebrik ederim. Bu içerikli sitelerin çoğalması gerekiyor. Yalnız biraz moralinizi bozayım.
//Konu dışı bilgi
Bundan 4-5 yıl önce bütün mitolojiyi kapsayan (Çin'den Yunan ve Mısır'a dek) özgün içerikli bir site oluşturmuştum. Seo açısından üst düzey bir siteydi. Şunu söyleyebilirim ki Türklerin mitolojiye ilgisi çok düşük. Zaten felsefe dergilerinin satışları da bu konuda bir ipucu... Muhtemelen küçük bir azınlığa hitap eden bir siteniz olacak. Ki zaten amacınızın hit olmadığını belirtmişsiniz.
//Konu dışı bilgi
Odak Kelimeler: Arama hacminin düşük olmasını düşünürsek;
1. İddialı başlıkları (örn. Yunan mitolojisi) sitenizin DA/PA oranı yükseldiğinde yayınlayın. Erken yayınladığınız bu yazılar muhtemelen çok iyi yerlere gelemeyecek.
2. Siteniz bir yere ulaşana dek tamamen özgün başlıklar üretin. Ne kadar özgün başlangıçlar o kadar değer...
Örneğin "Şarap Tanrısı Dionysos" için etiketleriniz 3'ü geçmesin ve şu şekilde olsun: Dionysos, Alt başlık-1, Alt başlık-2... Alt başlıklar kullanın. Alt başlıklar (H2/H3 ile) şunlardan uygun olanlar seçilebilir:
şarap ve eğlence tanrısı
şarap tanrısı heykeli
şarap tanrısı hikayesi
şarap tanrısı ismi
şarap tanrıları isimleri
şarap tanrının insanları
şarap tanrısı kimdir
mitolojide şarap tanrısı
mısır şarap tanrısı
şarap tanrısı nereli
roma şarap tanrısı
şarap tanrısı sözleri
yunan şarap tanrısı
3. Yazı içindeki tümcelerinizin yüklemini ek eylemlerle, uygun eklerle tamamlayın. Bu ilginç biçimde (muhtemelen G yapay zekası tarafından) önemseniyor. Çünkü bir tanım, açıklama içerdiğini anlıyor.
"Felsefe kavramlarından biri olan, Modern toplumun insanı ittiği hızlı yaşamanın bir ürünü." yerine
"Felsefe kavramlarından biri olan, Modern toplumun insanı ittiği hızlı yaşamanın bir ürünü
dür." kullanın.
İçerik açısından tavsiyelerim ilk etapta bunlar...
4. Özgün konuları olan sitelerinize dış seo çalışması yaptırmayın. Hem gerek yok hem de ters tepebilir. En fazla kendiniz elle bazı forumlarda, sözlüklerde gönüllü olarak yazılarınızı paylaşın. Altına da kaynak olarak sitenizi gösterin.
Başarılar.