ToM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hevesini kırmak istemem umarım sen öyle olmazsın ama bilgisayar programcılığı çıkışlılar evet dgs ile mühendislik kazanıyorlar. Çok zor değil bunu başarmak. Ama çoğu sınıfta kalıyor matematikten. Yazılım dersleri donanım dersleri falan okey. r10'daysan zaten onları biliyorsundur bilmiyorsan bile işin içindesin. öğrenmen kolay olur. ama mat 2 den paso kalan arkadaşım var. her şey okey. matematik - fizik gibi dersleri geçemiyor.
o yüzden kazanmak basit bitirmek zor bir dgs öğrencisi için.
Hocam konuyu açan arkadaşa yazmışsınız ancak ben size cevap olarak kendimce bir şeyler yazmak istiyorum. Eğitim seviyeniz nedir bilmiyorum ancak bir şeyler söylemek istiyorum. Mühendislik bölümleri dışında bile diğer 4 yıllık fakültelerden öğrenciler en kötü 4.5 yılda mezun oluyor ve bazı derslerin de 2.dönemden kaldığını ele alırsak bu 4 yıl otomatik olarak 5 yıl olarak tamamlanıyor. Bir de hazırlık olan bölümleri işin içine dahil edersek bu süre 6 yıla ulaşıyor. Ben okumanın ve kendini geliştirmenin yaşı yoktur diye düşünüyorum. Üniversitede sınıfta solumda 32 yaşında sağımda ise 36-37 yaşlarında öğrenciler oturuyordu. Birisi polis diğeri memurdu. Sınıfın yaş ortalamasını ele alırsak 22-24 aralığındaydı. Ben kendi dönemimde okumuş olmama rağmen sınıf listesinde 2009-2013 kayıtlı öğrencilerin sayısı kadar fazlaydı ki sınıfın normal döneminde okuyan öğrencilerinden daha fazla alttan alan vardı diyebilirim. Buraya mühendislik hakkında bilgi ve tavsiye almak için konu açan henüz 18 yaşındaki bir gence "dersten kalırsın, dersten geçemezsin" gibi yazılar yazmanızı biraz garipsedim açıkcası. Herkes her konuyu anlayacak diye bir olay yok. Matematikten kalabilir ama bölüm dersleri çok iyi olabilir mesela. Yanlış bir şey yazdıysam affola. Saygılarımla.