YJMalmsteen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zaten doğru uygulama olduğu için sokaklarda evcil hayvanlara rastlanmıyor, aynı şeyden bahsediyoruz o açıdan.

Valla herhangi birinin gözünde hayvansever sayılayım, sayılmayayım hiç problem değil benim açımdan. Kimseye de bunu ispatlama derdim bulunmuyor. Fakat; nasıl ki istemeden tek bir karıncanın kılına bile zarar verdiğim zaman yaşama sevincimi yitirebiliyorsam veya masamdaki bir örümceği bahçeye kadar tek parça halinde taşımak için yarım saat kılı kırk yarıyorsam; (provoke edilmediği halde) benim veya yakınımın sağlığını tehdit edecek bir durum varsa, sadece hayvanı değil, ne olursa olsun onun üzerine koyarım. Yanımda evladımın kolu kopmak üzereyken hayvanseverliğim kalmaz. Orada kan revan içinde gördüğüm evladımı kurtarmak için köpeğin çenesindeki x kasını yumuşatmak, y dişine bastırmak, z noktasını çimdiklemek..vs bilgisi ile uğraşmam.

Tekrar ediyorum; bu düşüncemin tek hedefi provoke edilmeden saldırıya başlayan hayvandır. Sen gidip aslanın yavrusunu kurcalarsan, yılanın çıngırağını kıstırırsan, arının kovanına sopa sokarsan veya köpeğin/kedinin üzerine cisim atarsan..vs tabii ki haketmişsin demektir o saldırıyı.
İlk yazdığım mesajda da aynı şeyi söyledim. Aslında orasını burasına bir şey yapmaya gerek yok. Sadece su ile çözebilirsiniz. Su döktüğünde hayvanlar zaten kaçıyorlar. Defalarca kez yaptım. Birisine saldırırken değil, besleme yaparken birbirlerine saldırdıklarında yaptım. Bizim problemimiz çok aslında.

Hayvan severlik değil aslında konu. Biraz bencillik. Tüm yaşam haklarına saygı.

Dip not: Bende bencilim. Çünkü et yiyiyorum.