Selamlar dostum. Ben de meslek lisesi çıkışlıyım. Çoğu arkadaşın bahsettiği gibi DGS mevzusunu düşünmeni öneririm. Bazı olaylar insanın yaş almasından sonra kafasına dank ediyor. YGS - LYS zamanları çok fazla çalışmazdım o yüzden düşük puan geldi ama bana da birkaç ağabeyim tavsiye verdi ve Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünden bu yıl mezun oldum. Mühendislik okumak istiyorsan DGS ile bunu başarabilirsin ancak öncelikle 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olman gerekli. Bilgisayar Programcılığı bölümüne giriş yaparak ilk sene kendini bilişim konusunda geliştirerek ve ikinci sınıfa geçince DGS çalışarak çok rahatlıkla mühendisliğe geçiş yapabileceğini düşünüyorum. Ben üniversite okurken aynı zamanda DGS çalışamadığım için istediğim puanı alamadım ancak şu an çok fazla çalışıyorum ve umarım emeğimin karşılığını alırım. Sana son bir tavsiyem ise bilgisayar programcılığı bölümünü okurken okul ortalamanı yüksek tutman. Çünkü okul ortalamasına göre binlerce kişinin önüne geçebilirsin. Aklına takılan farklı şeyler de olursa her zaman özel mesaj atabilirsin.