Binlerce barınacak yeri olmayan dostumuzla zaman geçirmiş dağlarda taşlarda besleme yapmış birisi olarak şunları söylemeleyim ki aslında kolay kolay saldırmazlar. Video'da izlediğime göre yorum yapacak olursam kızın kaçması sebebiyle böyle bir saldırı yapmış. Aslında gayet uslu geliyorlar.

Yorum yapan motorlu arkadaş konusuda aslında aynı. Araba motor vb. araçların peşinden koşmaları ya da saldırmaya çalışmaları hep içgüdüsel olarak. Çünkü köpekler avcılar. Ve onlardan kaçan bir şeyi kovalıyorlar. Bir süre sonra motorun üstüne koşanları tekmeleyen motor sürücüleri vs. sebebiyle de onlara karşı saldırı mekanizmasını geliştiriyorlar.

Saldırmazlar demiyorum. Ama genellikle saldırmazlar diyorum. Tehlikeli ırk yoktur bu arada. Pitbull tehlikeli denmesi çene kuvvetinden dolayıdır. Tehlikeli sahip vardır. Sahipleri köpekleri saldırgan yetiştirdikleri için köpekler saldırgan olur. Büyük ırk köpeklerden değil, küçük ırk sahipli köpekten korkarım ben. Onların sağı solu hiç belli olmaz.

Yine bir arkadaş yazmış hepsinde küpe var nasıl oluyor bu diye.. Bunun da 2 sebebi var. 1 tanesi belediye bazen kısırlaştırma yapmadan direkt küpeleyip tekrar bırakıyor. Diğer bir sebebi de "HEDİYE" olarak alınan köpekler. Evcil hayvanlardan HEDİYE olmaz arkadaşlar. 3 gün sonra hediye sahibi sıkıldığında nasılsa birisi bakar diyerek sokağa bıraktıkları için önüne geçemiyoruz.

Pet shoplarda kedi köpek satılmazsa, köpek üretim çiftlikleri çok iyi denetlenirse, barınacak yeri olmayan dostlarımıza belediyeler gerçekten uygulaması gerekenleri uygularsa bunlar problem olmaktan çıkar.

Biraz da halk olarak bilinçlenmemiz lazım. Örneğin köpek saldırısı durumu olduğunda tepki olarak vuruyoruz. Bu köpeğin size ya da saldırdığı kişiye daha çok saldırmasına sebep oluyor. Şöyle düşünün yolda yürürken birisi ile laf dalaşına girdiniz ve karşınızdaki size vurdu. Kaçar mısınız siz de mi vurursunuz? Siz de vurdunuz karşıdaki daha mı çok saldırır? Bu nedenle vurmak yerine üzerine su dökmeyi deneyin. Köpekler kediler su dan kaçarlar. (Kaynar döküp lütfen hayvanı yakmayın.)

Dip not: Sokaklar köpek doğurmaz. O sebeple sokak köpeği diye bir şey yoktur. Bu dostlarımızın yaşayabileceği her yeri ellerinden aldık.