grafiking adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Unuttuğunuz şey "herkesin insan olduğu" gerçeğidir. Para ödediğinizde işi satın alırsınız kişiyi değil.
İşte bütün olay burada bitiyor. Yazınıza sonuna kadar katılıyorum.

Bugüne kadar yaptığım ticaretlerde hiçbir satıcıya sorun iletmedim. Her adım beklemediğim gibi olsa dahi harika, muhteşem gibi motive edici sözler ile adımlarda devamlılığını sağladım. Çünkü eğer bir iş yaptırmak istediysem muhtemelen o kişinin referansları kuvvetledir ve işe kendini verir ise muhteşem sonuçlar ortaya çıkarabilir, bunun bilinciyle tüm adımları harika bir şekilde atlattıktan sonra satıcı zaten sizin iyi niyetinizi anlamıştır ve size gerçekten kötü iş vermek istemez. Size teslim edeceği vakit kendi gözünden inceler ve değişiklikler yapar hatta üstüne birde size ekstra olarak hediyeler ve işe yarayacak bilgiler verir.

Bakkaldaki ya da marketteki gibi al kardeş 10 TL ver bana şunu gibi bir hizmet maalesef beklemek mümkün değil. Burada istediğiniz hizmeti satıcı ile birlikte yaratırsınız.

Burada herkes bir şeylerin alıcısı ve satıcısı. Bir inşaat mühendisi gibiyiz evi nihayetinde biz satıyoruz ama öncesinde aldığımız bir çok ürün ve hizmet var, bu süreci yönetebilmenin bir sanat olduğunu düşünüyorum.

Kısa lafın özü : "her şey para değildir.Biriyle gerçekten aynı frekansta olduğunuzda para lafı bile geçmez." "tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır."