Ment adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Genel R10’da hizmet açan tipleridir hocam. Zamanında bir sitemin logosunu yaptırmak istedim birine. Kendisinin konusu harika görseller ve çizimlerle dolu. Neyse parayı ateşledik, ne istediğimizi yazdık. Gelen logo o kadar saçma ve alakasız ki. Sonra aradan günler geçtikten sonra düzeltme geldi. Bir daha da hayatta çalışmadım onunla.

Şikayet konusu açtığında da sizi bastırmaya çalışmaları oluyor, kafayı yersiniz.
Hocam tek bir kişiye yaptırıyor iseniz bir grafiker danışman eşliğinde tasarım verdirin.istediğiniz bir tasarım anlatıyorsunuz ve ödeme yapıyorsunuz bir grafiker in hayal dünyası mı yoksa 20 grafiker 30 50 100 kişinin sizin için sizin beğendiğiniz, bir tasarım mı isterseniz kullanmayı? eğer böyle bir platformda iş yaptırmak isterseniz çok yakında beklerim inşallah.



SinemBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çalıştığım grafikerlerin %90'ında bende aynı sorunu yaşadım. Konusunda sanat eserleri var bana yaptığı logo saçma sapan bir yazıdan ibaret. Bir daha çalışmadan önce soruyorum konudaki gibi kaliteli bir şey mi olacak yoksa iki dakikada sitenin adını yazıp yanına bir png koyup bırakacak mısın diye. Buna rağmen hala dandik logo gelirse , yaptığı logoyu da konusuna koyması için ısrar ediyorum
hocam 5 tl 10 hatta 20 yani en kötü logo bile 200 tl den aşağı olursa hayal kırıklığına uğrarsınız.logo bir şirket iseniz tamam çok önemlidir ve kesinlikle önemli.siz ekip olarak birşey yapmayabilirsiniz ama insanlar sizi logonuzda itima eder.5 tl logo tasarlatıp çok şey beklemeyin. 10 20 tl bir logo bekliyorsanız bu bir editleme dekupe işlerinden farkı yoktur çünkü dekupe fiyatına logo yaptırıyorsunuz.ücretini bilmiyorum logo yaptırdığınız kişiye fiyat.Logo tasarlayan kişi ruhsal olarak da müsait olmalı mutsuz ve işini sevmeyen birinden iyi bir iş bekleme hocam.Heleki grafik işini zorla yapıyorsa.Bir işin ederi vardır birde işin niteliği vardır.Logo yaptırılan platformlara bakın en kötüsü kaç tl den başlıyor ve çokta memnunlar çünkü verdikleri paranın hakkını alıyorlar.Çünki tek bir kafadan çıkmıor tasarım.İşin ehli insanların sizlere sunduğu birçok insandan.Siz r10 da grafik işi yapan belli kesimdir.Burdaki bu işi yapanlardan daha iyileri olabileceğini düşünün.Yakında eğer hertürlü bir tasarım yaptırabileceğiniz bir yer arıyorsanız mesaj ile yakında açılacak platformumuza bekleriz inşallah.
kurtkolik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- trader hakkınızı kullanın bunu görüp bir çok kişi o kişiyle çalışmayacaktır. Vicdan yapıp vermiyorsunuz o kişi aynı şekilde başkalarına davranmaya devam ediyor. Sadece size yapıldı sanıyorsunuz. Size yaptığı yamukla içinize oturuyor parasını alıp devam ediyor siz de öylece bakakalıyorsunuz. Eksi trader olan kişi ile bir çok kişi çalışmayacaktır.

İş yapacağımız/yapacağınız kişiye çalışmadan önce göndereceğimiz şartlar olmalı;

-Yapılan işlem bir işe yaramaz verilen sürede bitmez ise ücret iadesi yapılacaktır.
-Yapılan işlemden memnun kalınmazsa - trader kullanılacak ve forumda yorum/şikayet olarak yazılacaktır.
-Gereksiz zarar veren her türlü davranış/işlem ve için mahkeme/savcılık ve gerekirse avukat aracılığı ile hak arama yoluna gidilecektir.
Neden boş yere parası gitsin hocam.para gidince eksi trader ve zaman kaybı geri gelmeyecek.Bu yüzden üzerinde çalıştığım zamana ve güvenli ödeme sistemi tasarım teslim edilir tasarımcıya ödeme yapılan bir sistem üzerinde ilerliyoruz.Üç beş işin ehli olmayan insanlar için işleriniz yarım mı kalacak.Tabiki hayır.

KR@LKSK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben cevap veriyim
Çünkü bu işi yapan BAZI aç gözlü arkadaşlar normalde örneğin 10 günde bir iş almaları gerekiyorsa o 10 güne 5 iş birden alıyorlar. Ondan sonra ortalık karman çorman
Kimse kimseye para verdiği için köle gibi davranmıyor fakat konuyu açan arkadaşın söylediği örnekler yüzünden r10da grafik işi vermeyi bırakalı çok oldu.
En son birebir örneğini gösterip istediğim bir işi 1 ay yerine 3 ayda kavga dövüş teslim eden bir grafiker yüzünden tövbeliyim
Ucuz etin yahnisi olmaz hocam.İyi bir iş bekleniyorsa iyi bir ödeme ile cezbettirilir ve gerçekten tek bir kişi değil birçok kişinin sizlere tasarım yaptığını düşünün.bir kişiye değil birçok kişi sizin için yaptığını secip kullanırsınız.yakında..

Eygun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla arkadaşlar ben onu bunu bilmem ben verdiğim işin zamanında bitmesine bakarım o kadar. ticaret bunu gerektirir diğer türlü çoluk cocuk oyuncağına döner o iş. Herkesin bir iş planı olmalı. Neyse bu şekilde yavaş yavaş eliyorum zaten amatörce iş yapanları.
Aynen öyle hocam zamanı olmalı ve çoluk çocuk işi değil.Eğerki bu kardeşinizi şener şen gibi oldu jilet satan allah göstermesin.Benim gibi kardeşinize destekleriniz; destek konusu maddi istemiyorum.öneri tavsiye gibi.ve yanımda olmanız.geçen bir konuya yorum yaptım çıt yok böyle böyle bir proje geliştiriyorum tavsiye verin dedim.tavsiyelik de değil model çizilmiş oturtulmuş eksikliklere göre tasarlanmış bir model hayata geçirme aşamasındayım belli bir zaman sonra açılacak.
KR@LKSK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben bu forumda iş verdiğimde istisnai 1-2 iş hariç hiçbir zaman pazarlık bile yapmadım ne dedilerse tamam dedim. Fiyat öldüren ölücülerden de değilim. Siz kendiniz düzgün iş yapıyor olabilirsiniz ama maalesef r10da grafik ve tasarım işi yapan arkadaşların büyük bir çoğunluğu iş etiği nedir bilmiyorlar.
1- Verilen iş net şekilde belirtilmiş mi ?
- Evet
2- Ücretin bir kısmı peşin olarak işe başlanmadan ödenmiş mi ?
- Evet
3- Başlangıç ve Bitiş tarihleri belirlenmiş mi ?
- Evet

Sonuç ?
Ya iş bitmiyor, ya da bir önceki mesajımda belirttiğim gibi 1 ay yerine 3 ayda kör topal bitiriliyor. Benim verdiğim işlerin çoğunda dediğim şartlarda iş verdim. Sadece 1 kere zamanında teslim alabildim

Size tavsiyemde sürekli grafik işi yapan arkadaşları savunmak zorunda hissetmeyin. İşini ahlaklı yapmayanlar yüzünden işini düzgün yapanlarda da iş kaybı oluşuyor.
Bu ençok neden kaynaklanıyor biliyor musunuz hocam.kaç seçenek istediniz ücrete göre 1 logo yaptıracaksanız en az 10 seçenek sunsun.ben bilirim kendimden beğenene kadar logo yapmıştım.belki bir günüm gitmişti verilen ücret 1 günüm değecek bir gün değildi.çünkü sorumluluk ve aldığın ücret onun içine sinmesi idi. Eğer benim hakkımda yapılmış bir yorum görmek isterseniz @tahsincetinkaya hocamızın teşekkür konusu var. Ben kendimin reklamını yapmak istemiyorum ama her insanın kişiği vardır.
Ben sizlerden sizin kullanacağınız bir platform geliştirme sürecindeyim.Hem bu mesleği sevdiğim eğitimi aldığım vs vs bir işin çıraklığını yapmayan ustalığını yapamaz bunu bilin hocam. Adam su bayisi grafik işi yapıyor örnek.Çok yakında ekibim ile sizlere güzel işler yapacağıma inanıyorum.