Merhaba, kısaca bilgi vereyim. Telefon ile görüştüğünüz kişi muhtemelen acemi ve geçiştirmek adına o şekilde bilgi verdi, veya yabancı dile pek hakim değil, çeviri yaparken Spam olarak çevirdi ve size o şekilde bilgi aktardı. Tamamen yanlış bilgi.
Normalde instagram adı geçen domain kayıt edebilirsiniz, fakat birçok domain kayıt eden firma bu tarz domainleri duraklatma hakkına sahip. (kendi hakları değil, marka ihlalinden dolayı) Marka ihlali adı altında size bir bildiri maili gönderirler ve alan adını kullanamayacağını, ana kayıt edici firma tarafından duraklatıldığını belirtirler.
Marka ihlali dışında premium domainler mevcut, bunlar bir marka adı veya genelde 3-4 karakterli domainler olabiliyor. Örnek vermek gerekirse "web.web.tr" alan adı premium olduğu için satın alsanız bile direkt kayıt edilemeyecektir. Sizden yüksek fiyatlar veya bazı evraklar talep edilebilir.
Ayrıca Godaddy firmasında başıma gelen bir olayı da anlatayım; farklı bir kredi kartı ile kendime domain satın aldım. Fakat satın almış olduğum panelim tamamen durduruldu ve tüm domainlerim askıya alındı. Domaini satın aldığım kişinin kimlik bilgileri ve benim kimlik bilgilerim talep edildi, bu bilgileri ilettikten sonra hem hesabım hem de kayıt ettiğim alan adlarım aktif oldu.
Son olarak eklemek istiyorum: Firmayı şikayet etmeden önce sözleşmelerini detaylı bir şekilde incelemenizi önerebilirim. Bu şekilde bir domain silme veya engelleme işlemini kafalarına göre yapacak kadar amatör bir firma değil, muhtemelen kullanım sözleşmelerinde bunu açıklayacak bir açıklama vardır.