Aç gözlülük değil ihtiyaç durumudur. 400 lira kazanmak için 400₺'den 1 logo da yapabilir 20₺'den 20, hatta 10₺'den 40 logo da yapması gerekebilir. (Ayda değil 10 iş, 1 işi bile tereddütle alıyorum.)
"E ucuza iş almasın o zaman" diyeceksiniz, ihtiyacı varsa almak zorunda kalıyorlar. "E ucuz talep etmesinler o zaman" diyeceğim, bütçesi yoksa talep etmek zorunda kalıyorlar. Yine işin ucu işverene dönecektir. Çünkü manava gidip kilosu 5 lira olan domatesi bütçeniz yok diye 3 liraya talep edemezsiniz. Kuaföre gidip 50 liralık traşı bütçeniz yok diye 25 liraya talep edemezsiniz. Ama iş logoya gelince 10 liralık işi 5 liraya isteyebiliyorlar

(Yazarken gerildim yemin ederim)
Ben bu forumda iş verdiğimde istisnai 1-2 iş hariç hiçbir zaman pazarlık bile yapmadım ne dedilerse tamam dedim. Fiyat öldüren ölücülerden de değilim. Siz kendiniz düzgün iş yapıyor olabilirsiniz ama maalesef r10da grafik ve tasarım işi yapan arkadaşların büyük bir çoğunluğu iş etiği nedir bilmiyorlar.
1- Verilen iş net şekilde belirtilmiş mi ?
- Evet
2- Ücretin bir kısmı peşin olarak işe başlanmadan ödenmiş mi ?
- Evet
3- Başlangıç ve Bitiş tarihleri belirlenmiş mi ?
- Evet
Sonuç ?
Ya iş bitmiyor, ya da bir önceki mesajımda belirttiğim gibi 1 ay yerine 3 ayda kör topal bitiriliyor. Benim verdiğim işlerin çoğunda dediğim şartlarda iş verdim. Sadece 1 kere zamanında teslim alabildim
Size tavsiyemde sürekli grafik işi yapan arkadaşları savunmak zorunda hissetmeyin. İşini ahlaklı yapmayanlar yüzünden işini düzgün yapanlarda da iş kaybı oluşuyor.