Alıcıların suçu var elbette.
Bu meseleler 100 liralık işi 50 liraya yaptırma sevdasından kaynaklanıyor.
Aç gözlülük değil ihtiyaç durumudur. 400 lira kazanmak için 400₺'den 1 logo da yapabilir 20₺'den 20, hatta 10₺'den 40 logo da yapması gerekebilir. (Ayda değil 10 iş, 1 işi bile tereddütle alıyorum.)
"E ucuza iş almasın o zaman" diyeceksiniz, ihtiyacı varsa almak zorunda kalıyorlar. "E ucuz talep etmesinler o zaman" diyeceğim, bütçesi yoksa talep etmek zorunda kalıyorlar. Yine işin ucu işverene dönecektir. Çünkü manava gidip kilosu 5 lira olan domatesi bütçeniz yok diye 3 liraya talep edemezsiniz. Kuaföre gidip 50 liralık traşı bütçeniz yok diye 25 liraya talep edemezsiniz. Ama iş logoya gelince 10 liralık işi 5 liraya isteyebiliyorlar

(Yazarken gerildim yemin ederim)
Şu söylediğiniz kısım açıkça iş ahlakına uymayan bir ifade. İhtiyacı varsa yalan söylemek zorunda kalsın, ihtiyacı varsa insanları kandırmak zorunda kalsın, ihtiyacı varsa ... diye gider bu iş.
Aynı şeylerden bahsediyoruz ancak söylemediğim ifadeler üzerinden olayı şahsileştiriyorsunuz

Size ya da konu sahibine ithafen yazmadığımı ilk mesajımda belirtmiştim zaten ancak aradan cımbızlayıp başına sonuna bakmadan yorumluyorsunuz.
İhtiyacı varsa kısmına değil ZORUNDA KALIYOR kısmına bakmak gerekiyor. "Niye zorunda kalıyor?" demek yerine, "Niye ihtiyacı var?" demek gibi bir şey bu.