grafiking adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Müşterinin sorumluluğunda demedim ki? Bahsettiğim durumları yaşatmak/davranışları sergilemek, işlerin gecikmesine sebep olacaktır. Hak verdiğiniz üzere, bu sorunlardan sadece biri ödeme ile alakalı olanıdır. Durup dururken neden geciktirsin?

Özetle bir iş konuşması:
+sa hocam
-as hocam buyrun?
+Almanya'dan geliyom, logo yaptırcam hocam. Çok güzel olsun, 10 numara olsun, en iyisi biz olalım, çok kurumsalız çok büyüğüz çünkü. Ha bir de ucuz olsun hatta bedava olsun. Çok işimiz var daha, sağlam referans olur size. Acil olduğunu söylememe gerek yok sanırım? Sabah teslim edersiniz değil mi?
-Yetişmez yarına? Hem o fiyata yapamam.
+Biliyorum ama çok acil oldu, yoksa biliyorum, bizim çok işimiz var daha, bunda yardımcı ol, ben de sana güzellik yapacağım...
-maalesef yapamam.
+sen kralsın, sen paşasın, sen üstadsın, sen yaparsın...
10dk. sonra
+ Naptın kardeşim, bizim işler hazır mı? Yarın fuar var baskıya gidecek daha bunlar...
- (Allah'ım al canımı)
+ Hojam? Abicim? Bir cevap ver ya?
+ Kardeşim böyle iş olmaz, paramızla rezil oluyoruz yeeaaa
+Yapamayacaksan yapmayacağım de, niye oyalıyorsun?
+Şikayet konusu açıyorum hojam...

Bu vb. birçok örnek verebilirim. Sözleşme dediğiniz buysa? Pek de geçerli olacağını sanmıyorum. Kaldı ki %95'i freelance çalışan insanlar, yazılı sözleşme çok az yapılıyor.

Ben genelleme yapıp birçok noktaya değindim. Siz ödeme konusunda hak vermişsiniz. Bir noktada, bir şekilde uygun olmayan bir şey yaşanıyor işte ve süreç sancılı bir hâle geliyor.

Son olarak ödeme yapılmış olması bir şey değiştirmeyebilir. Öncelik meselesiyle alakalı. Parayı herkes verir, bir şekilde kazanılır. İşi düzgün yapan adamı bulmak daha önemli bence. İstediği ücrette pazarlık edip, bir de dolan dırıcı muamelesi yaparsanız o adamı küstürürsünüz.
Değerli Hocam kendi bireysel durumunuzdan çok geniş bir yargıya varıyorsun.
Sana basitçe anlattım, iş gecikmez!
Aklı başında adamın işi gecikmez.
Almanların işi gecikmiyor neden hep bizim Türklerin işleri gecikiyor?
Aklı başında adam süre verirken zaten bir miktar kendine ekstra zaman alır.
Yani 3 günde bitecek iş için 4 hatta bazen 5 gün derim.
1 haftada yapılacak iş için 10 gün derim.
Çünkü kurumsal çalışmıyorum ben hastalandım mı işimi yapacak adam yok.
Hastalanırsam da 2 günde kalkarım ayağa.
Bir yakınım ölse cenazesi taziyesi 2 gün sürer.
Yani iş gecikmez.
Eğer parayı alıp işi söz verdiğin zamanda teslim etmiyorsan bu her halükarda satıcının suçudur.
Alıcı parayı ödemiş mi? Az da olsa, ucuz da olsa, bedavaya yakın da olsa o paraya tamam demiş misin?
O paranın karşılığında işi şu kadar sürede yaparım demiş misin?
O zaman sözünü tutacaksın bir zahmet kardeşim.

SÖZÜNÜ TUTMAMANIN BAHANESİ OLMAZ.
Maalesef bu toplumun en büyük sorunu sözün bir değerinin kalmaması.
Çünkü bu topluma ahlakın saç baş örtmekle, hacı sakal bırakmakla olduğuna inandırmışlar.
Ahlak doğru konuşmak ve sözünü tutmakla başlar...