Müslümanın görevi inanmak ise, kuveyt türk bana ben inşaat yapıyorum işyeri açıyorum satarsam kar edersem karı senin zarar edersek beraber zarar edicez diyosa ben inanırım. Para durduğu yerde değerlenmiyor, kuveyt türk ve albaraka işletiyorlar.
bence şöyle yapıyorlar kar payı hesapladım ve yıllık ne kadar kazanacağını söylüyor. fakat sana faizin yarısını veriyorlar. yani diğer yarısını onlara gidiyor. yani senin paranı onlar faize yatırıyor.
300k paraya 6-8bin tl faiz(kar payı) veriliyor şu an hemde sadece 32 günde. evi arabayı satıp faize yatırmak gerek.
bence dolar kuru=altın=faiz=bilmemne. Hepsi birbirinin laciverti. Katılım bankası olmayan bankalarda parayı işletiyor sonuçta. Ben parayı bankaya koyunca kendi kendine mitoz bölünmüyor para. O parayla bi işler yapılıyor illaki-işletiliyor ki banka kâr ediyor. Ha araba almış kiraya vermişsin-işletmişsin- ha para biriktirip bankaya verip işletmişsin. Para yı illa somut bir şeye mi çevirmek lazım? Faiz olmaması için. hepsini aynı kefeye koyabiliyorum mantıken. Ama şüphe eksik kalmıyor..
hocam o paralar işlenmiyor birisine kredi Olarak veriliyor 3 katını kazanıp sana ana para ve faizini veriyor diyebiliriz. kısmi rezerv sistemini incelemeni tavsiye ederim.