Arkadaşlar selamlar,
Fikirlerinizi görüşlerinizi almak istiyorum. Şöyle bir durumda olsanız ne yaparsınız. 25 yaşınızdayken greencard çıkacak ve reddedeceksiniz. Bir evin bir evladısınız sizden başka kimse yok. Anne baba ve siz. Seneler geçecek aileyi bırakamama ve ailenin evladı dışarı salmamasından dolayı çok çok sağlam işleri kaybedeceksiniz. Sonra yaşınız 33 34 olacak, pişmanlığınız var ve bu sırada tekrar greed card kazanıyorsunuz. Aileyi bırakıp gider misiniz? Anne ve babaya bişey olsa bakacak kimseleri yok diye bırakılmıyor, anne zamanında diyor git git avrupalara dünya ötelerine çalış bizde hastalanırsak köpekler yer, bi parça ekmeğe muhtaç kalırız diye acıtasyon yapar. Ama şimdi böyle bi teklif gelir, yaş ilerledi evlilik yok anne baba dahada yaşlandı. Ama 2 3 sene sonra onlara bişey olsa yine ortada bişey yok, işler berbat, aile herşey demektir herkes farkında ama aile yüzünden geleceğimizi erteliyoruz aile kaybolunca dmdızlak ortadayız. Sizce değer mi, yoksa çekip gitmek mi lazım. Basitleştirip anlattım kendimin yaşadığı bir olay.
Senelerce dehşet paralar kazanıp deli gibi harcayıp yatırım yapmadık ( benim gibi adamlar çıksın ortaya

) Şimdi işler sapa sarıyor ülke ekonomisi belli, her sektör kan ağlıyor. Elimizde 2 alternatif var, Avustralya ve ABD. Kız arkadaşımla barıştım eşyaları toplayıp gideyim basayım nikahı diyorum. O ABD'de Avustralyaya taşınmak istiyor orada doktora yapacak, bende takılırım. Yabancı dilim var sorun yok. Siz olsanız yaşlandı maşlandı dinlemeden gidermiydiniz yada oturalım borç öderiz ne olsun ailemizin yanındayız mı derdiniz

Şuanda her kaçırdığım hayat standardı için ailemi suçluyorum sizin yüzünüzden sizin yüzünüzden diye. Psikolojik olarakta yıprandık artık bilgisayarda iş yapasım gelmiyor. ki benim gibi adam istediğim kelimede çıkarım oynarım ederim ama gel gelelim hiçbişey yapmıyorum nezamandır içimdende gelmiyor.
Aile önemli hocam. Yaş geçiyor fırsatlar da kaçıyor.
Sana benzer bir hikayem var. Ailemle yaşıyorum. Çünkü annemin yardıma ihtiyacı var.
Bu arada bu tarafta hiç mi tanıdık yok.
Oradan ayda 500 dolar göndersen burada rahat rahat yaşarlar.
Ya da ayda 500 dolara onlara bakıcılık yapacak birini bulabilirsin.
Yani sana gitmenin maliyeti ayda 1000 doları bulur.
Eğer gittiğinde fazladan ailene harcayacak bir 1000 dolar kazanamayacaksan tereddüt edersin.
Bir de kenarda bir 2000 dolarının olması lazım.
Ölüm var kalım var. Allah gecinden versin bir hastalık vefat durumunda son dakika uçağa atlayıp gelmek de para ister.
Ben bırak yurt dışına yerleşmeyi. 1 hafta gezmeye gidince aklım kalıyor burada)))