Benzer konulardan sıkıntılı biri olarak ve her ne kadar araştırma yapsamda internette hiç bir doğru cevap yok.
Pazartesi günü bedelli askerlik ödememi yaptım, salı günü askerlik şubeye gittim (pazartesi sıra gelmedi, randevu alın diyorlar ama hiç boş randevu yeri yok);
Bedelli askerlik ücretini ödeyenler için 3 yıl bedelli haklı saklı kalıyormuş. Bedelli yapmayı düşünüyorsanız gidip başvurun. Bende başvuru yaptım sistem kilodan aile hekimime yönlendirdi. Aile hekimim dahiliyeye yönlendirdi. Dahiliye de baktılar 5kg fazlam var gitmek istiyor musun dedi doktor, yok dedim. salı günü heyete çıkacağım.
Yani Bedelli Askerlikten faydalanmak istiyorsanız( ben 21 yapayım, bu fırsat kaçmasın diye) paranızı ödeyin. Sonra çıkan herhangi bir muafta 1 yıl verdilerse 1 yıl sonra bakıyorlarmış, kilo gittiyse 21 gün bedelli, gitmediyse 1 yıl sonra bir daha, 3. gidişimde muaf alırsan bedelli askerlik ücretini geri devlet yatırıyormuş. Sen ise askerlik yapamaz alırsan(bedelliyi ödeyip) 2ay içinde paranı geri alabiliyormuşsun.