mirahmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
eski konulardan birinde "niche hizmeti satanlardan" bana gülen birileri vardı.

"pinterest ile kısa vadede kazanırsınız, niche bloglarda düşük rekabetli sektör bulup sağlam makaleler yayınlayın google'a oynayın" dediğim zaman alay etmişti benimle. konu sahibi arkadaş biraz daha detayına girmiş işin. ama bazı cümleler biraz abartılı olmuşlar kaldırmalısınız. "niche site satan varsa kaçın ordan" cümlesi çok yanlış. her niche site aynı değildir. emek verilen ve kaliteli makalelere sahip bir niche site de bazı nedenler sebebiyle potansiyeli olmasına rağmen satılabilir.
Bunu ne açıdan ele aldığı mı anlatayım.

Senin 10 numara 5 yıldız bir niche siten var. Günde 20 dolar kazanıyorsun ayda 600 dolar diyelim bu 3 milyar etsin.
Sen bu siteyi 1.5 ayda sıralamaya soktun sitede 30 yazı var. Sen o anahtar kelimenin ne kadar rekabetsiz olduğunu biliyorsun.

Sonra sıkıştın 10.000'e sattın. İşini gördün. Yine o kelimeye göz dikmez misin?

Ben dikerim. Hatta her ay 1 site açıp 1ci yapıp 10.000'e satmakta var

Elinde iyi kaynak bilgi varsa bu siteleri 1ci yapmak gerçekten basit.

Benim bahsettiğim konu buydu. Niche ister başarılı ister başarısız bir site olsun, mantığı az rekabettir. Sen bu siteyi alırsan site sahibi bu kelimeyi zaten bildiği için yarın sana yine rakip olacaktır. Bu su getirmez bir gerçek.

Bir diğer kötü tarafı; siteyi fazla incelemezsin hiti suni geliyordur elinde patlıyordur.

Niche satan kimse aptal değildir ve er yada geç sana rakip olur

Bunlar gerçekler. Yani burda sitenin kötü veya iyi olması olayı söz konusu değil. Konu orada para olduğunu bir başkası bilecek. Bu iyi birşey değil.