sadece bilgilendirme amaclı yazıyorum baltalamak değil niyetim yanlış anlaşılmasın. bir ara geçmişte bu tarz uygulama arıyordum yada yaptırak istiyordum baya araştırmıştım ozamanlar yasaklanmamıştı. şuan da Bu tarz uygulamaların tamamı palystore den kaldırıldı nedenini biliyorsunuzdur whatsapp şikayette bulundu ve bu tarz ortalama 10 adet uygulama vardı şikayetten sonra hesapları kapatıldı artık izin verilmiyor satıcı arkadaşında bilgisi olsun istedim
Değerli yorumunuz için teşekkürler.
Bu tarz uygulamaların tamamı yayından kaldırılmadı ona bir açıklık getirmek isterim. Bu uygulamayı yapan ve dağıtan 1 kişi var play store üstünde.
3-4 tane uygulamayı haftalık aralıklarla yayına sokarak uygulamalarına 1 milyon üstü indirme sağlamıştı. Sürekli olarak takibini yaptım bu konunun. Takibe aldığım bu uygulamalar bir müddet sonra bozuluyor diğer uygulamayı almaları adına yönlendiriliyorlardı. Pazarda başkası olmadığı için kendi uygulamaları arasında milleti döndürüp duruyordu. (Uygulamanın tasarımları ve politikanın bulunduğu whois kayıtları ile takip edilebilir)
Google Play politikalarına göre multi account işlemleri yasaktır. Kendisinin de pek çok multi hesabı ve uygulaması olduğu için yayından kaldırıldı bazı uygulamaları. Şuan Play üzerinde yeni yayınlanmış aynı amaca hizmet eden yarım yamalak çalışan 1 sistem olduğunu gözlemledim.
AppStore politikaları daha ağır olmasına rağmen 2 yılı geçmiş 2 adet uygulama mevcuttu. Bunlardan bir tanesi yakın zaman içerisinde sahibi tarafından kaldırıldı ve çok popüler bir uygulamaydı. Kaldırılma sebebi whatsapp taraflı yapılan ağır güncellemeler olsa gerek çünkü son zamanlarda hiç çalışmıyordu.
İşin özü eğer ki uygulamayı bozup insanları mağdur edip multi accountlara düşmezseniz bir problem yaşamayacağınız aşikar. Çünkü uygulama tamamen politikalara uygun bir şekilde tasarlanmıştır ve firebase temelli çalışmaktadır. Uygulama içerisinde ihlal konusu olabilecek tek bir element bile yoktur. Bundan emin olabilmek adına play'e 2 ay öncesinden uygulamanın tasarımsız bir halini yükledim ve kendi etrafımda kullandım ve şuan hala yayındadır lakin herhangi bir tasarım yoktur. Buton, textden ibaret çalışır durumdadır.
Piyasasını yapan kişiler kendi hatalarından dolayı uygulamayı yayında tutamadılar sadece. Yoksa AppStore'da 2 senedir yayında olan öyle böyle çalışan uygulama mevcuttur.
Teşekkürler.