Herhalde çadırda geçirdiğim toplam süre dört yıllık bir sürede bir yılı geçkindir. Ekstrasını da bungalowlar ve dağ evleri olarak sayabiliriz. Ayrıca bir ya da iki hafta kadar karavanda kalmışlığım da var. Normalde Kasım'da dünya turuna başlamak için Küba'ya uçmam lazımdı ama maddi yetersizlikler belimi bükmüş durumda. Ben de bileti yakıp Kadıköy'e yerleşmeye karar verdim bir yıl kadar.

Ben gezerken fazla para harcamayım fikrinden hareketle başlamıştım ama sonradan insanları pek sevmediğimi "zannedip" acayip yerlerde bir - iki hafta telefon dahi götürmeden kalmaya başladım. İnsan yalnız kalınca gerçekten değişiyor. Kime, neye ihtiyacınız olduğunu çok iyi anlıyorsunuz. Doğayı, hayvanları ve uzak olsanız da insanları bile anlıyorsunuz. Eğer yeteneğiniz varsa şiir, roman yazmak için ideal ortamlar.

Tavsiye ederim, biraz daha kafanız kırıksa münzevi gibi yaşayabilirsiniz. Ben dayanamadım, insanlara karıştım. Siz deneyin kendi kararınızı verin. Bazılarınızı Menteşe Dağları'ndaki mağaralardan toplayacağımıza eminim.