Merhabalar,
ASUS X550VX model bir bilgisayarım var. Bilgisayarı bazı problemleri yüzünden garantiye gönderdim. Bilgisayarın parçası değişmesi gerekiyordu ancak parçayı azami tamir süresinde temin edemediler ve asus müşteri hizmetlerinden beni arayıp azami tamir süresi geçtiği için ücret iadesi yada cihazın değiştirilmesi haklarınız doğdu kullanmak istiyor musunuz denildi ve bende cihazı değiştirelim o zaman dedim. Ardından kendileri YSA (Yasal Süre Aşım) raporu dedikleri bir raporu bana göndereceklerini ve bilgisayarı satın aldığım firma ile (Ebrar Bilgisayar) görüşüp bu rapora istinaden ücret iadesi yada bilgisayar değişimi istemem gerektiğini söylediler. Ebrar bilgisayar ile görüştüğümde de biz raporu distribitöre gönderiyoruz ordan size bir bilgisayar önerecekler (benim bilgisayarımın sıfırı üretilmiyor artık) o bilgisayarı kabul etmezseniz fatura tutarındaki ücret (3.200 TL) iadesini yapacağız dediler. Şimdi bana önerilecek ürün kanunen benim bilgisayarımın özelliklerinden aşağıda olamıyor diye biliyorum bu konuda bilgisi olan aydınlatabilir mi acaba? Ücret iadesini kesinlikle isteme taraftarı değilim çünkü benim bilgisayarımın şu anki değeri bile 7643 TL civarında (http://www.vatanbilgisayar.com/asus-...ook-24194.html). Stoklarda görünmüyor ama fiyat bilgisi var. Eğer ücret iadesini kabul edersem aynı özelliklerde bilgisayar alabilmem için nerdeyse yapılan iade tutarından daha fazla benim üzerine eklemem gerekiyor. Bu konuyla ilgili bana yardımcı olabilecek yol gösterebilecek birileri var mıdır acaba?

Çok teşekkürler şimdiden..