trakus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bilmiyorum aynı şeyden mı bahsediyoruz ama ben metalurji mühendisiyim. Erittiğimiz metalın sıcaklıklarını termokupl dediğimiz bir şeyle ölçüyoruz. Bundan mı bahsediyorsunuz yoksa başka bir sektörde geçen başka bir uygulamadan mı bilmiyorum. Biraz daha açarsanız nereden duydunuz nasıl bir bilgi istiyorsunuz ?
AhmetBOZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aşağıdaki videoda basit örneğini bulabilirsiniz. 2 farklı metal ısı karşısında voltaj üretiyor. Kullanacağınız sektöre göre değişir fakat gelen değeri mV veya V olarak alabilir, bunu işleyip kullanabilirsiniz.
@trakus belirtmiş; erittikleri metalin sıcaklığını thermocouple vasıtasıyla ölçüyorlar. Havacılıkta da motor egzos çıkış sıcaklığı aynı şekilde thermocouple ile ölçülüyor. Dönen milivolt değeri dijital veriye çevrilip indikasyon olarak yansıtılıyor.

Video
Bir kazanda sıcaklığı ölçüp karta aktaran makinemiz var bu makine kahve makinesi, ona binayentermokulp lar arıza yapıyor, ve bixz internetten araştırdık pt - 100 diye bir modelini bulduk sipariş verdik ama kazanı devreye geçirmedi karta sanrıım bilgili birini arıyorum.