Size verilen ölçü %20
Ölçülerde minimum değerler olarak 26 ve 21 olduğu, 45 ve 50 derecelere kadar bir aralık sunulmuş.
Yani alınmamanın henüz başlangıcında bile değil gibi görünüyor.

Ben de bir kemik rahatsızlığı için tek ayakta %15 yeterli yazıyorken, solda %60 sağda ise %35 kemik kayması varken "alırlar alırlar" diyen kuş kadar kafası, fındık kadar beyni olan sözde bir doktor yüzünden itiraz ettim ve 6-7 aydır hala bekliyorum.
İtiraz süreci sonrası başka hastane sevkleri ve rezil süreç başladı. Başka doktor ve heyetten doğru rapor çıktı ama, askeriyenin keyfi ve belgeleri gelince 3. bir bağımsız doktor ve heyete girmek durumunda kalacağım.
Doktorların ne yapacağı belli olmaz, 20 yazana rağmen elverişsizdir de der, 45 derece yazana elverişli der yollar. Maalesef sivil doktorların yönetmelikten haberi yok, sözde kağıdı alıp bakıyorlar ama anlayamıyorlar.
Doktoru uyarmama rağmen içinden çıkamadı, asker yoğunluğundan dolayı alırlar alırlar yaa dedi, siz kanaatinizi yazın o zaman ben itiraz ederim tarzı konuşma sonrası da itiraz ederek haklı olduğumu kanıtladım.
Ama diyorum ya, doktora kalmış. İtiraz etme süreci, askerlik şubesinde itiraz ediyorsunuz ( veya siz ilk defa gireceksiniz ) doktora inince sağlık sorunum var, ortopedik diyorsunuz.
Bağlı bulunan ilçenin bölümüne yolluyor sizi. Orası sizin hakkınızda karar veriyor. Yani şubedekilere sadece sağlık sorunum var demeniz yeterli, geri kalanla hiçbir ilgileri yok.
Memur kapalı zarfa koyup hastaneyi söyleyecek. Siz de o hastaneye o zarfla gidip orada muayene olacaksınız. Engel olacağını düşünüyorsanız deneyebilirsiniz.
Değerler yetersiz görünüyor ama, doktorun yetkisine kalmış tüm olay.