Hocam %20 çok bir şey değil bildiğim kadarıyla, askerliğe engel bir durum yok.
Ama siz yine de askerlik şubesine gidip bu durumu danışın tabi. hem bedelli parasından kurtulur, hem de dediğiniz gibi sağlığınızı riske atmamış olursunuz.
Bedelliye de başvursan seni kesinlikle muayeneye alıyorlar zaten. Eğer askerlik yapmaya elverişsiz isen, muaf alır ve ödemiş olduğun parayı geri alabilirsin. Yani benim arkadaşlarım bedelli parasını ödediler ve muayeneye girdiler. Parayla bedelli yapıyorsun diye seni muayene yapmamaları saçmalık, bir rahatsızlığının olduğunu ve bunun askerlik için ne derece önem taşıdığını sen belirleyemezsin sonuçta. Sizi yönlendiren görevlinin bir hatası olabilir, askeriyeye giderek tekrar danışın.
ödediğin parayı geri alamıyorsun, sadece 21 günlük eğitimden muaf oluyorsun hepsi bu.
Doğru bilgilendirin milleti! Parayı 6 ay içerisinde geri alabiliyorsunuz...
Öncelikle geçmiş olsun. Yeriniz açıklanınca askerlik şubesine gidip silüsü almadan hastaneye sevkinizi isteyin..
bence siz iyice araştırıp öyle yorum yapın ne dersiniz ?
Siz Askerlik şubesine gidip bu problemi söylerseniz sizi tekrar sağlık kontrolüne sokmaları gerekmektedir.
Geçen hafta cuma ask.şubeydim arkadaşıma cürük verdiler ölümlü trafik kazasından yaralı cıktı parayı yatırdı şube kendisine 6 ay içerisnde iadesi olacak dedi?!
benim arkadaşım da bedelli yapmak için parayı yatırdı ama kilosu elverişli olmadığı için alınmadı ve iade yapılmayacak sadece 21 gün eğitimden muafsın dendi ?
Tüm cevaplar için teşekkürler. Önümüzdeki hafta içine askerlik şubesinden sormak için randevu alacağım. Sanırım en kesin bu şekilde bir çözüme ulaşırım.
üst ekstremitede 30 dereceye kadar, alt ekstremitede 15 dereceye kadar olan valgus açıları; üst ekstremitede 15 dereceye kadar, alt ekstremitede 5 dereceye kadar olan varus açıları; 10 dereceye kadar olan recurvatumla
Üst kısımda 30 olmalı sanırım, içe dönüklük varsa.
https://www.tsk.tr/Content/pdf/insan...onetmeligi.pdf
Şu sayfayı iyice inceleyin derim.
Yönetmelik için teşekkürler hocam.
Yazı içerisinde skolyoz diye arattığımda ;
"Skolyoz deformitesi için, ön-arka planda torakal seviyede
26-45 derece, lomber seviyede
21-50 derece arası deformiteleri." şeklinde bir bilgi var.
Detaylı derece ölçümü için özel bir cihaz kullanılıyor sanırım, gittiğim doktor kabaca 20 derece civarı diyebilirim demişti. Şubeye bir danışıp ona göre yol alacağım bakalım.