OzerSengezer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya Hu aklima takilan bir konu var, hepimiz Türk'üz eyvallah, andimizda yazan hic bir seyede karşi degiliz, itirazımızda yok, zaten olamazda, eyvallah ama şimdi çok çağdaşlıktan, gelişmekten kültürden vs bahsediyorsunuz ya.. Ya adamın biri çıktı dediki okumak istemiyorum kardeşim, içinde yazılanlarla derdimiz yok içimden geldi bugünde okumak istemiyorum. E sizin bu konuştuğunuz laflara göre bu adam vatan haini, Türk düşmanı, yandaş, şöyle... böyle bi şeyler.
Bir insana, bir çocuğa her sabah kendisi ve ailesinin tercihleri dışında bir şeyler okutmak ancak nazi almanyasında ve Türkiye cumhuriyetinde eşine rastlanır bir olaydır. Asıl dikta budur.
İsteyen okur isteyen okumaz, ha okumak isteyen varda okutulmuyorsa bu da yanlıştır, bırak abi isteyen istediğini okusun.
Fakat bir insan bir şeyi okumak istemiyor diye yaftalanamaz...

Bi de sen Türküm doğruyum çalışkanım dersen, diğeri Kürdüm doğruyum çalışkanım der, bir başkasında Arnavutum doğruyum çalışkanım der. Bu sefer durup dururken devlet ile toplumu karşı karşıya getirirsin. Şimdi Kürdüm diyen insana ya da ben Arnavutum diyen insana sen hiç bir şey diyemezsin, devlet anayasal olarak vatandaşlık hakkı vermiş, kaldı ki ortak bir tarih var, rumeli, trablusta dünyanın dört bir yanında aynı ülkü için savaşmış insanlar... Sonra diğerleştirdiklerinden bir kısmı dağlara çıkar ve buna bunları sebep gösterir.
Bence bu işin ne dille, ne ideoloji ile alakası vardır, bu tamamen özgürlükler başlığı altında incelenecek bir konudur.
''Ustam burası Türkiye Cumhuryeti ve burası Türk ülkesi ismide Türkiye vatandaşı olan kişilerde Türk vatandaşı ve Türk yani ve buda bizim andımız ya okuyacaksın yada kafana göre uygun bi ülke bulup gideceksin''

Ben kendimce böyle bi açıklama buldum ve mantıklı geldi şahsen