adasali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
su an super sacmaladın alfabemızle bırlıakte dılımızde degıstı ayrıca zorluk falanda yoktu cunku dunyanın 3/4 une hakım olan bır mıllet ıdık bız ve su an amerıkada bıle yabancı dıl ıle yapılmıs tek anlasma osmanlıcadır osmanlıcada arapca degıl farsca arapca ve turkce dıllerınden devsırmedır osmanlıca konusan bırı mogolıstanda yasayan turklerle bıle su an rahatlıkla anlasır hıntlılerın ıkıncı dılı olan urduca bile osmanlının ordu dılını kullanmaktadır urdu kelımesı ordu kelımesınden gelır dıkkatlı ızlersen hınt fılmlerınde bıle bazı kelımlerı anlayabılırsın dunya anlamıs ama sen hala anlamamakta dıretıyosun
Vallahi bir insan bu kadar nasıl saçmalayabilir hayretler içerisindeyim.

İlk olarak dil ile alfabe aynı şey değildir. 1928 yılında Latin alfabesine geçildi. 1900 yılına gitsek orada konuşulanları anlarız. Şu dille alfabe farkını anlayın azcık. İngilizlerde latin alfabesi kullanıyor. Şuan biz İngilizce mi konuşuyoruz.

Ben Osmanlıca diye bir şeyden bahsetmedim. Yazma dilinden bahsediyoruz ve biraz değişikleri olsa da ARAP ALFABESİDİR.

Osmanlı hiçbir zaman Dünyanın 3/4'ne hakim olmadı. Ayrıca Amerika ile anlaşma yapmasının konumuzla bir alakası yok.

Alıntı
Hakkıyla Osmanlıca bilmek için biraz Farsça, biraz Arapça bilmek şarttır. En önce ve önemlisiyse Türkçeyi iyi bilmek gerekir.

15 dakikada bir harfi öğrenemezsiniz. Osmanlıcada 18 çeşit yazı türü var. Hangisini öğreneceksiniz? Divane mi, rik'a mı, talik mi, sülüs mü, kufi mi?

Mezar taşı kufi, talik, sülüs ya da girift hatlardan biriyle yazılmış olabilir. Bunlardan birini bilmiyorsanız yine okuyamazsınız. İşte uzmanlık isteyen iş dememizin nedeni budur.
Ethem Coşkun
Siz önce dil ile alfabe farkını öğrenin. Neyse bugünlük kadar cehalet bana yeter. Size iyi günler.