Öncelikle olaya mantıkla yaklaşalım :

Her şeyin belli oranda bir alıcısı vardır. GTA5 ve Need for Speed oyunlarını ele alalım. GTA5 kitlesi kesişnlikle kat kat üstündür. Dolayısıyla youtube kanalına GTA5 videosu atılırsa kesinlikle daha fazla izlenecektir (başlık ve anahtar kelime koşullarıda düzgün sağlanırsa).

Ancak 1000 tane de Need for Speed videosu atarsanız izlenmeyebilir. Bu yüzden bu kanalın bence tek yanlışı, kitlesi az olan veya az aranan cinsten bir oyun üzerinden gitmesi. Trend oyunlar oynamak önemli. Özellikle online olan oyunlar (PUBG, Call of Duty,LOL, Fortnites vs.

Bunun dışında enerjik olmak eğlenceli olmak çok önemli. Bunun en iyi örneği kendisini sevmesem de Enes Batur'dur. Videolarını baştan sona izleyin hiç yerinde durmuyor, sürekli şaklabanlık yapıyor küfür ediyor vs. Ben buradaki arkadaşa küfürlü konuş demiyorum. Ama kitleyi videoda tutabilmek için eğlenceli olmak şart. Sıkıcı olursanız bu videoyu ziyaret edenler dahi 5. - 10. saniyede videoyu terk edecektir.

EDİT : En önemli noktayı unutmuşum :

- Kusura bakma ama son 1 yılda sadece 10-15 video atılmış. Yani burada yanlış yok, yuanlış denilebilecek bi şey yok. Çünkü video yok Haftada en az 2-3 video atılmalı. Yoksa o iş olmaz. Büyümüş olan kanallara bakınız. Takır takır video atıyorlar.