cwlerde adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
mesajınızdaki sadece "trip atar gibi bana bu fiyatlarla gelmeyin yazıyorsunuz." kısmına takıldım İşi anlattığım bir arkadaş detayını verince 20 bin teklif verdi emin misin bu rakama yapabilecek misin, istersen detaylı yazdığım dökümanı göndereyim tekrar değerlendir dedim haklısın bu rakama bu iş çıkmazmış dedi. Tabi bu detayların hepsi PM'de ya da telefon ile dönüyor. Burada konuda dönmüyor.

Şöyle düşünün; Bir düğün yaptıracağım düğün organizasyon firmaları iletişime geçsin işi anlatayım fiyat versin diye mesaj atıyorum ama letişime geçen firmanın biri direk 20 bin liraya düğün yaparım diye mesaj atıyor. Ya arkadaş bir dur belki bütçem var ben düğüne tarkanı getireceğim anlatayım sen öyle bir fiyat ver ve hakkın olan neyse onu söyle 200-250 bine dönüyorsa böyle bir düğün onu söyle. Bende uyarsa bana tamam deyim anlaşayaım düğün organizasyonunu sana yaptırayım.

Peki neden tarkan'ın geleceği bir düğün organizasyonu yaptırılacaktır fiyat verin diye somut detaylı anlatarak konu açmadım diye soracak olursan. Ki bu soruyu sormakta haklısın... Bu da işin içinde bir yemeksepetine göre bir iki farklılık gösteren fikrim var, bulunmamış bir şeyi bulmadım. Ya da fikrine projesine aşık kişiler gibi asla kimseye söylememem kapılır, çalınır şeklinde "tirpler de atmadım" senin tabirinle Fazla dillenmesini istemediğim için ben bunu burada bahsedip görülsün istemiyor, işi yapabilecek bilgideki adamlara bahsetmek istiyorum. Hakkım değil mi?

Ayrıca anlatmadım aynı işi 5 bine yaparım diye mesaj atan da var 150 bine yaparım diye mesaj atan da var kafam karışıyor. Ucuz yapan korkutuyor ya yapamazsa diye, yüksek rakam da kazıklanmışım hissine kaptırıyor beni. Ben bu işi yaparım diyenlerin referanslarına bakıyor, işi anlatıyor fiyat teklifi alıyorum. Bu şekilde ilerlemenin de kendimce doğru olduğunu düşünüyorum...
valla hocam, ben yemeksepetini baz alarak fiyatlandırırım , belki siz o kadar detaylı birşey de istemiyorsunuz yada daha da büyük bir proje de hazırlamış olabilirsiniz , bunu yazılımcı bilgmediği için herkes kendi kafasında kurdugu algoritmaya göre fiyat verir.

Bazı arkadaşları görüyorum , özellikle öğrenci arkadaşlar adam masrafım-harçlıgım çıksın kafasında 10 birim işe 1 birim fiyat verir işi veren yazılım ile ilgili bilgisi yoksa oda cabası hazır bir tasarım göstertir free
öğrenci bakar bu sistemi asla yapamayacagını tel açmaz ortadan kaybolur zaten umrandada değil adamın , olan iş verene olur parası gider zamanı gider yaptırdıgı iş 5 para etmez çalışmaz...