Bir şeyi üretmek, fikri altyapısını oluşturmak, işleyişini belirmek ayrı; üretilen bu metayı satabilmek ayrı bir şeydir. Gördüğüm kadarıyla @beachturk bu konuda oldukça başarılı bir insan. Kendisi fikir üretmiyor demiyorum yanlış anlaşılmasın, kendisi olmasa forumun bilgi seviyesini ileriye taşıyacak insan kalmayacak diyebiliriz neredeyse.

Fiyat konusundaki eleştiriler de bence oldukça komik. Adamın daha önceki referansları, kazandırdığı paralar ortada. Çok incelediğim söylenemez ama günlük 200-300 lira kazandırdığı insanlar var ve siz 1000 liralık ücreti fazla buluyorsunuz öyle mi? E konuyu oku çık kardeşim o zaman, basit fikirlerini insanlarla paylaşmanın kompleks bir amacı olduğunu düşünmüyorum.

Web sektöründe kendini geliştirmekten vazgeçen insan her zaman kaybeder. Bakın büyük projelere yerinde sayanlar her zaman batıp gitmiştir. Yahoo demeden ağzımızı açamıyorduk bir zamanlar, şimdi esamesi okunmuyor. Eğitim setinin satışını yapan bu iki arkadaş yerlerinde saymadıkları için mi eleştiriyorsunuz anlayamadım.

Unutmayın arkadaşlar, kimse size bedava ekmek vermez. Hele insanlar arası ilişkilerin zayıf olduğu web ortamında. Para kazanmak istiyorsanız para harcayacaksınız. Girişimcilik dediğimiz yetenek burada ortaya çıkıyor. Vermeniz gereken karar verdiğiniz her 1 lira için ne kadar para kazanacağınız. 0,99 kuruş kazanırsanız zaman içerisinde batarsınız. 1,01 kazanırsanız zaman içerisinde zenginleşirsiniz. Girişimci olarak (eğitimi alan insan olarak) vermeniz gereken karar bu. Bu eğitim sayesinde yatırdığınız 1 lira için 1,01 lira mı alacaksınız yoksa 0,99 mu.